Açık artırmada, ince işçilikle işlenmiş tabancaların alıcısının kimliği kamuoyuna açıklanmadı. Ancak satış bedeli, harçlarla birlikte, 1,2-1,5 milyon euroluk tahminlerin üzerinde çıktı. Altın ve gümüşle kaplanmış, zengin bir şekilde dekore edilmiş tabancaların üzerinde Napolyon'un imparatorluk ihtişamıyla tasvir edildiği bir resim yer alıyor.

NAPOLYON'UN DEPRESYON DÖNEMİ VE İNTİHAR GİRİŞİMİ

1814 yılında yabancı güçlerin ordusunu yenerek Paris'i işgal etmesinin ardından iktidarı bırakmak zorunda kalan Napolyon, bu silahları kullanarak hayatına son vermek istedi. Ancak büyük yaveri barutu çıkardı ve Napolyon bu girişiminde başarısız oldu. Bunun üzerine zehir içerek intihara kalkışan Napolyon, kustu ve hayatta kaldı. Sadakatinden dolayı teşekkür etmek için tabancaları uşağına verdi.

KOLEKSİYONCULARIN BÜYÜK İLGİSİ

İsrail'in Lübnan’a saldırıları devam ediyor: Ölü sayısı 31’e yükseldi! İsrail'in Lübnan’a saldırıları devam ediyor: Ölü sayısı 31’e yükseldi!

Napolyon'a ait hatıra eşyaları, tarih meraklıları ve koleksiyoncular arasında büyük ilgi görüyor. Bu tür eşyalar, hem tarihî değerleri hem de nadir bulunmaları nedeniyle yüksek fiyatlarla alıcı buluyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ