İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarının beşinci gününde Beyrut'taki Hizbullah karargahını vurdu. İsrail basını, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldüğü yönünde spekülasyonlar yaparken, Hizbullah'a yakın kaynaklar bu iddiaları yalanladı. Reuters ise Hizbullah'ın üst düzey yöneticileriyle iletişiminin kesildiğini öne sürdü.

Mehmet Bozkuş: Siber savaş Mehmet Bozkuş: Siber savaş

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI DAHİYE'Yİ VURDU

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bulunan ve Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine 40'tan fazla saldırı gerçekleştirdi. Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki binalar hedef alındı ve bu saldırılar sonucunda birçok yerde yangınlar çıktı, büyük yıkımlar meydana geldi.

GÜNEY LÜBNAN VE BEKAA BÖLGESİ DE HEDEFTEYDİ

İsrail ordusu, sadece Beyrut değil, aynı zamanda Lübnan'ın güneyindeki Sur kenti ile doğudaki Bekaa bölgesinde yer alan Hizbullah hedeflerine de hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılar nedeniyle Dahiye ve güney bölgelerden kuzeye doğru yoğun bir göç hareketi başladı. Güvenli bir yer arayışına giren çok sayıda Lübnanlı, Beyrut sokaklarında geceliyor.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ'NDEN UYARILAR

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer alan Leyleki ve Hades mahallelerindeki binaların boşaltılmasını istedi. Adraee, "Sizler, Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız nedeniyle binaları derhal terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız." şeklinde bir uyarıda bulundu.

Ayrıca, Burc el-Baracine Mahallesi'ndeki el-Emir Okulu önündeki binanın Hizbullah çıkarlarına hizmet ettiği gerekçesiyle vurulacağını belirten Adraee, bu binada ve yakınlardaki binalarda oturan vatandaşlardan da bölgeyi terk etmelerini talep etti.

BEYRUT'A DÜZENLENEN SALDIRILARDA CAN KAYBI VE YARALILAR VAR

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında 6 kişi hayatını kaybederken, 91 kişi de yaralandı. İsrail ordusu, gece boyunca Leyleki ve Hades mahallelerine yönelik saldırılarına devam etti. Saldırıların ardından bölgede büyük bir yıkım ve tedirginliğin hakim olduğu belirtildi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ