Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Cengiz Üstün, Ankara Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner'e yönelik sosyal medya hesabından sert eleştirilerde bulundu. Üstün, TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu) seçimleri öncesinde yaşanan olayları hatırlatarak Yiğiner'i hedef aldı.

Fakıpaşa Mahallesi'ndeki Yangının Sebebine ODAK ulaştı! Fakıpaşa Mahallesi'ndeki Yangının Sebebine ODAK ulaştı!

"BÖLGEME GELİP PARA DAĞITAMAZSIN"

Cengiz Üstün, Mehmet Yiğiner'in TESK seçimleri öncesinde Afyonkarahisar'a gelerek esnaf odalarına para dağıttığını iddia etti. Üstün, bu durumu kabul etmeyeceğini belirterek, "Benim bölgeme gelip para dağıtamazsın, sana müsaade etmem" dedi.  Üstün, "Makbuzları gösterdim, herkes biliyor. Bu paralar, Ankara'daki şoför esnafının aidatlarından toplanmış" diyerek Yiğiner’i ağır bir şekilde eleştirdi. Üstün'ün bu çıkışı, Afyonkarahisar’da geniş yankı uyandırdı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ: "KILIÇ HEDİYE ETTİ, ŞİMDİ KILIÇ ÇEKİYOR"

Cengiz Üstün'ün sert açıklamaları, vatandaşlar arasında da eleştirilere yol açtı. Bazı vatandaşlar Üstün'ün bu tavrına, "TESK seçimlerine de rest çekti. Daha önce Mehmet Yiğiner’e kılıç hediye etmişti, şimdi kılıç çekti" ifadelerini kullandılar.  Üstün'ün, TESK seçimlerini ilgilendiren bu tartışmada sürekli restleşmesinin, kendi çıkarlarına hizmet ettiğini iddia eden bazı vatandaşlar, "Başkan Üstün, Afyon’a desturcu başı mı oldun? Türkiye çapında nam yapma peşinde misin?" sözleriyle tepki gösterdiler.

"SENİN GİBİ ADAMLAR BU TEŞKİLATA ZUL"

Cengiz Üstün, eleştirilerinin dozunu daha da artırarak Yiğiner'e yönelik "Senin gibi adamlar bu teşkilata zul" ifadelerini kullandı. Kendisine karşı olanların Afyonkarahisar'a gelmeye başladığını ima eden Üstün, "Ben buradayım, yancılarını da getir, seni burada bekliyorum" diyerek meydan okudu. Üstün'ün bu açıklamaları, şehirde geniş çaplı bir tartışmanın fitilini ateşlerken, bazı esnaflar Üstün'ün bu tavrının Afyonkarahisar'a zarar verebileceğini düşünüyor.

AFYON’DA GERGİNLİK BÜYÜYOR

Afyonkarahisar’da esnafın bir kısmı Cengiz Üstün'ün Yiğiner'e yönelik çıkışını desteklerken, bazıları bu çıkışları gereksiz buluyor. Bir kısım vatandaş, Üstün'ün sürekli restleşme stratejisinin Afyonkarahisar’ın esnafına zarar verdiğini öne sürerek, Üstün'e karşı tepkilerini dile getirdi. Üstün'ün bu restleşmelerle ülke çapında gündem yaratma peşinde olduğunu düşünen vatandaşlar, "Afyonkarahisar’ın menfaatleri ön planda tutulmalı" diyerek Üstün’e çağrıda bulundu.

İŞTE AFYONKARAHİSAR ESNAF VE SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANI CENGİZ ÜSTÜN’ÜN SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI PAYLAŞIM;

“DESTUR Alacaksın DESTUR

29 Eylül 2022  TESK seçimleri öncesinde  4 defa ziyaretime geldin. Özür diledin, helallik istedin. Bende seni adam gibi terbiyem ve Törem gereği kabul ettim. Afyonkarahisar ‘a geldin telefon açtın, dedin ki “DESTUR istiyorum Dazkırı şoförler odasına gidebilir miyim” diye…

Bende sana dedim ki ne demek oda başkanımı gönderiyorum, istediğin yere gidebilirsin diye.

Sonrasında geldiğinde kardeş ben artık sana gelmeyeceğim 4 defa geldim ama sen bana gelmedin diye.

Bende dedim ki geleceğim ve geldim, bir kılıç hediye ettim.

Seni samimi bulmuştum.

Bunları hatırlattıktan sonra gelelim meseleye!!!!

20 Eylül 2022 Yani TESK seçim önceki Kırşehir’deki başkanlar kurulu toplantısına.

“Dedimki TESK seçimlerinde ne yaparsanız yapın, amaaa benim bölgeme (Afyonkarahisar a)gelip , para dağıtıyorsun Sn Yiğiner sana müsaade etmem diye. İnkar ettin, makbuzu gözüne çaktım, bunu Türkiye ( Birlik Federasyon Başkanları.)biliyor.

Para da nerden dağıldı makbuzda yazıyor, sende biliyorsun. Ankara’daki odandan. Yani Ankara şoför esnafından aldığın aidatlardan.

Neyse Şuan yine alavere dalavere ile para dağıtarak( Makbuzlar şahsı adına) yine para dağıttın ve TŞOF başkanı seçildin.

Ve son olarakta TESK Başkanı olacakmışsın imza ile olağanüstü genel kurula gidecekmişsin. Serbestsin.

Yine söylüyorum TESK Seçimi beni ilgilendirmez. Ben imza vermem.

Oldu ki imza topladın karşındayım KARDEŞŞŞ.

Hemde bugün yarın Afyonkarahisar a gelip start verecekmişsin, benimde kellemi alacakmışsın kardeşş, ben burdayım.

Yancılarınıda getir, hani Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar sorumlusu falan kim varsa.

Senden sonra senin ağa babalarında bilir beni, hani mafya filan dedirttiriyorsunya kendine.

Ne olur beni koltuktan indirirsin, hepsi o.

Ama senin TŞOF seçiminin olduğu gün ifaden vardı, gitmedin. 12 Eylül de gidip ifade verdin, benim cezamı hademelik ettirin, ağaç diktirin diye ifade verdi. Bu kadarını söylüyorum.

“ Senin gibi adamlar bu teşkilata zul”

Hayatım senin gibilerle mücadele ile geçti, ufak gelirsin.”

Kaynak: ÖZEL HABER: FADİME ÖZKARAN