ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre, İsrail, Washington yönetimine Lübnan'da sınırlı bir kara harekâtı başlatılacağını bildirdi.

Mehmet Bozkuş: ABD Kıbrıs konusunda tarafsızlığını kaybetti! Mehmet Bozkuş: ABD Kıbrıs konusunda tarafsızlığını kaybetti!

HİZBULLAH VE İSRAİL ARASINDA KARŞILIKLI ATEŞ
Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah, İsrail'in sınıra yaptığı bu yığınağa karşılık olarak top atışlarıyla cevap veriyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile Hizbullah arasındaki bu karşılıklı ateş, bölgede tansiyonun zirveye çıkmasına yol açtığı ifade edildi.

HİZBULLAH'IN SİLAH GÜCÜ: HAMAS'TAN FARKLI BİR TEHDİT
Hizbullah, Hamas'tan farklı olarak büyük çaplı füzeler ve Anti-Tank Güdümlü Füzeler (ATGM) bulunduruyor. Bu silahlar, bölgedeki çatışmaların ciddiyetini artırıyor ve taraflar arasında daha yıkıcı sonuçlara yol açabilecek bir savaşa zemin hazırlıyor.

GÜNEY LÜBNAN HALKI BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA

Güney Lübnan'da yaşayan siviller, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından "Kapalı Askeri Bölge" olarak ilan edilen sınır bölgesine yakın yerleşimlerde yaşanan sürekli topçu ateşine maruz kalıyor.

BÖLGEDEKİ DURUM NEREYE GİDİYOR?

İsrail ve Hizbullah arasındaki bu çatışmaların nereye varacağı belirsizliğini koruyor. Taraflar arasındaki bu gerginliğin, daha geniş çaplı bir savaşa dönüşme ihtimali ise uluslararası kamuoyunun endişelerine yol açıyor.

Kaynak: Mustafa Dadak