İBRAHİM YURDUNUSEVEN İLE İŞ ORTAKLIĞI

Afyon Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’in AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığına atanması şoku özellikle Afyonkarahisar AK Parti camiasında şok etkisi yaparken, Av. Turgay Şahin’in, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven’in iş ortağı olması nedeniyle parti içerisinde iplerin artık Yurdunuseven tarafından tutulacağı şeklinde yorumlanıyor. Av. İbrahim Yurdunuseven ile Av. Turgay Şahin çok uzun yıllar öncesinden itibaren avukatlık bürosunda ortak çalışıyorlardı. İbrahim Yurdunuseven’in Milletvekili olması nedeniyle kanun gereği avukatlık bürosundaki ortaklığını aktif olarak yapmadığı, fakat ortaklığın bozulmadığı ifade ediliyor.

SEMAİ KAYA İL BAŞKANI OLMAK İSTEMİYORDU

Dün Ankara’ya çağrılan Semai Kaya,  Av. Mahmut Ekici, Tahsin Aydın ve Av. Turgay Şahin ilk olarak Genel Merkezde Teşkilat İşleri Başkan Yardımcısı ile görüştüler. Ankara’ya gitmeden önce Semai Kaya’nın Afyonkarahisar Koordinatör Milletvekiline kendisinin İl Başkanlığı için bir hevesinin olmadığını söylediği biliniyordu. Av. Mahmut Ekici’nin Afyonkarahisar İl Başkanı olarak atanmasının beklendiği AK Partide gece saatlerinde yapılan atamanın ardından İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlıklarında da değişikliğe gidilmesinin kesin olduğu ifade edilirken, Merkez İlçe Başkanının da değiştirilecek İlçe Başkanlıkları içerinde adının geçtiği öğrenildi.

Olgun meclise taşıyor, diğer dört vekilden ses yok! Olgun meclise taşıyor, diğer dört vekilden ses yok!

CUMHURBAŞKANI İLE BİREBİR GÖRÜŞTÜLER

Ankara’ya çağrılan dört Başkan adayının, AK Parti Genel Merkezinde Teşkilat Başkan Yardımcısı ile görüşmesinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gece yarısına yakın bir saatte gerçekleşti. Semai Kaya, Av. Mahmut Ekici, Tahsin Aydın ve Av. Turgay Şahin ayrı ayrı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüler. Her adayın görüşmesinin yaklaşık olarak 3-4 dakika sürdüğü öğrenilirken, Erdoğan adaylardan sadece kendilerini tanıtmalarını istedi ve sonrasında teşekkür etti. Erdoğan ile görüşmenin ardından bir süre birlikte bekleyen adaylar, Av. Turgay Şahin’in İl Başkanı olarak atanmasının ardından Afyona döndüler.

HAKYOL VAKFININ ETKİSİ VAR MI?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven’in HAK YOL Vakfı ile olan yakınlıklarının yanı sıra Av. Turgay Şahin’de aynı cemaate yakınlığı ile biliniyor. Bazı çevreler Şahin ve Özkaya’nın cemaatin içinde olduğunu bildiklerini, Yurdunuseven’in ise aynı cemaate yakın olduğu, sempatisinin olduğunu belirttiler. Geçmişte FETÖ ile ilgili acı tecrübeler yaşayan AK Partinin sütten ağzının yandığına dikkat çeken siyasi çevreler, ‘AK Parti yerel seçimlerdeki bu hezimetin ardından cemaat referansı yerine teşkilatın içinden gelen isimlere güvenerek yola devam etmeliydi’ dediler.

Hak Yolun Etkisi Var MıÖZKAYA GENEL MERKEZDE GÖRÜLDÜ

Dün AK Parti Genel Merkezindeki görüşmelerin yapıldığı sıralarda AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın Genel Merkezde görüldüğü öğrenildi. Uzun bir süre Genel Merkezde kalan Av. Ali Özkaya dört aday ile de görüştü ve kendilerine hayırlı olsun temennisinde bulundu. Öte yandan Genel Merkezde görevli olan Bolvadin’li Hakkı Öztürk’te AK Parti Genel Merkezinde dört aday ile yakından ilgilendi.

dördüde gitmedi

https://www.odakgazetesi.com/dordu-de-gitmeli 

ODAK BİR SÜRE ÖNCE HABERİNDE ‘HEPSİ DEĞİŞMELİ’ DEMİŞTİ

Odakgazetesi.com geçtiğimiz günlerde yaptığı 11.11 haberinde AK Parti Afyonkarahisar’da yerel seçimdeki başarısızlığının etkenlerinden birisi olarak teşkilattaki zayıflığı işaret etmiş ve İl Başkanı Hüseyin Menteş ile birlikte Merkez İlçe Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı ve İl Kadın Kolları Başkanının değiştirilmelerinin gerektiğine değinmişti. ODAK’ın haberinin ardından apar topar Ankara’ya giden İl Başkanı Hüseyin Menteş, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan ile bir araya gelerek Meclis Bahçesinde gülen yüzlerle bir poz vererek sosyal medyalarında paylaşarak, kamuoyuna ‘Başkanımızla beraberiz’ mesajı vermişlerdi.

Son Prograf

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ