Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan ODAK’a gündemi değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlığı için güzel bir yarışın olacağını kaydeden İl Başkanı Faruk Duha Erhan, ‘Afyonumuz için hayırlısı ne ise o olsun istiyoruz. Çekişme değil rekabettir bizdeki. Kazanan hep Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu yarışlar bize güç katıyor’ dedi.

ÖZGÜR ÖZEL SÜRPRİZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, bu yılki Zafer Haftası kutlamalarının çok daha farklı geçeceğini ifade ederek, ‘Çünkü bu defa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal. Tüm CHP Teşkilatı olarak Belediye Başkanımızın yanındayız. Burcu Başkanımız bu yılki Zafer Haftası Kutlamalarında farkımızı ortaya koyacaktır. Bizde İl ve tüm İlçe Teşkilatlarımızla birlikte bu yıl daha farklı olması için elimizden geleni yapacağız. Genel Başkanımız Özgür Özel’in İlimize gelmesini arzu ediyoruz. Özgür Özel beyi Zafer Haftasına davet edeceğiz. Genel Başkanımızın bizleri kırmayacağını ve Afyonkarahisar’a geleceğini düşünüyorum’ dedi.

BELEDİYENİN YÜZ GÜNÜ

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından neredeyse yüz günün dolmakta olduğunu ve bu konuda nasıl bir değerlendirmede bulunacağını sorduğumuz İl Başkanı Erhan, ‘Yüz gün temmuz ayı ortasında dolmuş olacak. Bana göre ilk yüz gün gayet başarılıdır. Burcu Köksal Başkanımız ve ekibi ile Belediye Meclis Üyelerimiz kısa sayılabilecek bu süreçte önemli çalışmalar yaptılar. Yüz gün içerisinde vatandaşların taleplerinin neler olduğu ve nasıl bir belediye devralındığı görülmüştür. Şehrin tüm sorunlarının teker teker çözüme kavuşturulmaya başlandığını görüyorum ve ilerleyen dönemlerde CHP farkının tüm halkımız tarafından da anlaşılacağından eminim. Burcu Köksal Başkanımız istişareye önem vermekte ve ortak akılla bu şehri yönetmenin gerekliliğine inanmış bir kişidir. Bizlerde CHP İl - İlçe Teşkilatı ile Kadın Kollarıyla ve Gençlik Kollarıyla Belediye Başkanımızın yanındayız, 7X24 de halkımızın emrindeyiz’ dedi.

KENT KONSEYİNDEN BEKLENTİSİ

CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, yeni yapılan Kent Konseyi Başkanlık seçimine de değindi. Erhan, ‘Kent Konseyine arkadaşımız Ahmet Akkent’in seçilmiş olmasından dolayı mutluyum. Kendisine ve ekibine güveniyorum. Halkın gerçek dertlerini dinleyip, çözüm noktasında Belediye Başkanımıza ve ilgililere önerilerini iletmelerini bekliyorum. Yönetime destek olmalarını bekliyorum. Bu şehrin en önemli eksiği bugüne kadarki idarelerin istişareye ve ortak akılla yönetime kapalı olmalarıydı. Şimdi Kent Konseyi ile ve STK lar ile, Bürokratlarımızla el ele vererek şehrimizi hak ettiği noktaya taşıyacağımıza inanıyorum’ dedi.

BAŞKANA GÖRE ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN İLK 3 KONU

BİR: TRAFİK

Afyonkarahisar Merkezde en önemli sorun olarak trafiği gördüğünü söyleyen İl Başkanı Erhan, ‘Trafik başlı başına bir problem. 20 yıl bu şehri yöneten AKP yönetimi maalesef hep havanda su dövdü. İşte ortada sorun. Bu konuda CHP olarak Belediye Başkanımıza her türlü desteği vereceğiz. Alınacak radikal tedbirler ile Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın bu trafik sorununu çözeceğine inanıyorum. Halkımızın da bu konuda destek olmasının gerekliliğine inanıyorum. Bu şehir hepimizin. Birlikte bu sorunu aşacağız’ dedi.

İKİ: KENTSEL DÖNÜŞÜM

Afyonkarahisar merkezde ikinci olarak Kentsel Dönüşüm konusunun önemli olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Faruk Duha Erhan, ‘Kentsel Dönüşüm ile ilgili birilerine rant sağlatmadan bu konunun çözümünün Burcu Köksal Başkanımız tarafından başarılacağına inancım tamdır. Kentsel Dönüşümünde kısa süre içerisinde başlatılması gereklidir’ dedi.

ÜÇ: SPOR

Futbol ile ilgili görüşlerini de ODAK’a açıklayan İl Başkanı Erhan, ‘Afyonsporumuz maalesef geçtiğimiz dönemlerde hak ettiği yerlere gelemedi. Sürekli olarak mali problemler ile uğraşıldı. Öncelikle bu konuda en radikal değişim sağlanmalı ve Afyonspor şirketleştirilmelidir. Bunun içinde Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın bazı çalışmalar içerisinde olduğunu düşünüyorum. Profesyonel bir ekip tarafından Afyonspor yönetilmelidir ve maddi kaygısı olmadan futbol ve diğer branşlara odaklanılmalıdır. İşadamlarımızda bu konudan muzdariptir. Onları da bunaltmamalıyız. Halkımız iyi bir takımı hak etmektedir’ dedi.

CHP İL BAŞKANININ İTİRAFI! CHP İL BAŞKANININ İTİRAFI!

BELEDİYE İLE PARTİ ARASI NASIL?

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın işine odaklı bir kişi olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, ‘Başkanımız 7X24 kendisini Afyonkarahisar’a adamış durumda. Çok çalışkan. Gayet uyumlu çalışıyoruz. Söylediğim gibi istişareye önem veriyor. Bizde aynı durumdayız. Ortak akıl ile sorunların daha kolay çözüleceğine olan inancımız var. Kongreler, seçimler geride kaldı. Şimdi birlikte çalışarak verilen tüm sözleri yerine getirmek için gayret edeceğiz’ dedi.

CUMHURBAŞKANI İLE YAKINLAŞMA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmelerini ve siyasetteki keskin rüzgarların azalması ile ilgili olarak sorduğumuz soru sonrasında görüşlerini açıklayan Erhan, ‘Genel Başkanımız Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı ile görüşmesini çok olumlu buluyorum. Bu diyalog Türkiye için son derece yararlı oldu diye düşünüyorum. Devamının gelmesi Türkiye’deki atmosferi daha olumlu noktaya taşıyacaktır’ dedi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY BEKLİYOR MU?

Cumhuriyet Halk Partisinde sıklıkla gündeme gelen Olağanüstü Kurultaylar ve son günlerde İmamoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesine yönelik spekülasyonlar ile ilgili olarak konuşan Faruk Duha Erhan, ‘CHP’de olağan kurultaylar olur bundan sonra. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Kemal Kılıçdaroğlu’da önceki Genel Başkanımız. Aralarında elbette diyaloglar olacaktır. Doğaldır. Bundan kimsenin başka manalar çıkarması gerekmez. CHP Olağan Kurultaylarını günü geldiğinde yapar. Bizim gündemimiz şimdi Belediyelerimizde başarılı yönetimler ortaya koymak ve halkımızın sorunlarını kısa sürede çözmektir’ dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ