Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Kurumu tarafından geliştirilen Mevduat Yönetim Sistemi’nin (DYS) 1 Ocak 2025’te faaliyete geçmesi planlanıyor. Detaylar haberimizde…

Bunalma seviyesine geliyor! Bunalma seviyesine geliyor!

Emekliye Bayram Sonu 4 Odeme Birden Milyonlarca Emekli Zil Takip Oynayacak 640X331

TÜRKİYE, DEPOZİTO İADE SİSTEMİNE GEÇİYOR: BOŞ ŞİŞE GETİRENE PARA VERİLECEK

Son dakika: Türkiye’de 1 Ocak’tan itibaren depozito iade sistemine geçileceği duyuruldu. Bu, geri ödeme sisteminde yeni bir döneme işaret ediyor.

TÜRKİYE’DE 1 OCAK’TA DEPOZİTO İADE SİSTEMİNE GEÇİLİYOR.

Ayrıca tüm şişeler belirlenen noktalara teslim edilecek ve ücretleri tahsil edilecek. Sistem nasıl olacak? İşte güncellenen depozito sistemi.

Her gün geri dönüşüm ve atıkların azaltılması konusunda ilerleme kaydediyoruz. Yapılan son eylem topluluğun tüm üyelerini kapsar. Son güncellemeler incelendiğinde ülke çapında 5 bin lokasyonun yakın zamanda depozito iade makinesine sahip olacağı açıklandı. Büyükşehirlere özel kurulacak depozito iade makinelerine su, soda, kola ve bira şişeleri iade edilecek.

Emekliye Bayram Sonu 4 Odeme Birden Milyonlarca Emekli Zil Takip Oynayacak

ŞİŞELERİ GETİRENE PARA VERİLECEK

5 bin noktadaki depozito iade makinelerine su, soda, kola ve bira şişelerini getirip, bu şişeleri iade ederken kartlarını takan kişilere, iade ettikleri her şişe için 25 kuruş ödeme yapılacak. Depozito iade makinesine toplam 20 kutu yatırmanız durumunda para iadesi alırsınız. Bu 20 kutu için taktığınız karta 2,5 TL eklenecektir. Ne kadar çok şişe getirirseniz biriktirebileceğiniz para miktarı da o kadar fazla olur.

ÖDEMELER E CÜZDAN’DAN YAPILACAK: PARA ALIŞVERİŞTE KULLANILACAK

Ödemeler Türkiye Emlak Katılım Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Banka, altyapısı üzerinden e-cüzdan kuracak. E-cüzdan hizmetinin bir parçası olarak size bir kart verilecek ve makineye taktığınızda karta para eklenecektir.

Kaynak: FATMA SEDA CAN