Doksanlı yıllarda kamuoyunda resmi fuhuş noktaları olarak hatırlanan genelevlere günümüzde kapatıldı. Kapılarına kilit vurulan bu noktalarda bulunan binalara ne oldu dersiniz?  Afyonkarahisar’da tren garının arka kısmında yer alan bu yerin günümüzde ne durumda olduğunu sizler için görüntüledik.

Tüm Türkiye genelinde pek çoğu yıkılan bu günah gettolarının, geçmişte Afyonkarahisar’da yer alan binası da günümüzde yıkılan genelevler listesinde bulunuyor. Geçmiş dönem belediye başkanlarından Burhanettin Çoban döneminde, medyanın da etkin gücüyle kapatılan Afyonkarahisar genelevi binası kapatılmasının ardından yıkıldı.

Yıkılan genelevin bulunduğu bölgede şu anda Devlet Demiryollarının lojistik deposu ve geneleve gidilen yolda da yapımı devam eden Millet Bahçesi bulunduğu kaydedildi.

TAM 33 YIL KESİNTİSİZ ŞEKİLDE

Yaklaşık olarak kesintisiz 33 yıl resmi genelev statüsünde hizmet verdiği bilinen Afyonkarahisar Genelevin ilk defa 1980 yılında faaliyetine başlamıştı. Takvimler 2013 yılının Mart ayını gösterdiğinde ise işletmenin kapandığı duyurulmuş bu haber ulusal basında da geniş yankı uyandırmıştı.  Söz konusu genelevin işletmecisi A.U kapatma aşamasında medyaya verdiği demeçlerde artık kar edemediğini ve kendi isteğiyle işletmeyi kapattığını ifade etmişti. 

Kaynak: ÖZEL HABER: ALİ KÜÇÜKKARTAL