VURGUN MU YAPILDI? VURGUN MU YAPILDI?

Afyonkarahisar’da çeşitli haberlere konu olan Tarım Kredi Yağ Fabrikasıyla alakalı son olarak ortaya atılan iddialardan birisi iş makinelerinin satılıp tekrar kiralanması olarak satırlarda yer edinmişti. İddiayı araştırdığımızda madalyonun farklı bir yüzü olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu satın alma işleminin ardından Tarım Kredi Yap Fabrikasına geçen işletmenin envanterinde bulunan çeşitli iş makinelerinin satış sözleşmesinde söz konusu makinelerin satışa dahil olmadığı ifade edildi. İş makinesiyle birlikte pek çok malzemenin fabrikanın ilk sahiplerine ait olduğu kaydedilirken bu makinelerin işletme için ayrıca ihtiyaç olduğu da ifade edildi.

SÜREÇ BÖYLE İŞLEMİŞ

Tarım Kredi Yağ Fabrikası bünyesinde bulunan iş makinelerinin fabrikanın eski sahiplerine ait olduğu ve bir süre kendilerinin bu makineyi muhafaza altında tuttukları öğrenildi. Fabrikanın eski sahipleri tarafından iddiaya konu olan iş makinelerini satın almak istediklerini ancak eski sahiplerinin çok oraklı bir yapıda olmalarından kaynaklı satışta engel olduğu öğrenildi.

İş makinelerinin bir süre sonra fabrikanın eski sahiplerince alındığı belirtilirken bu süreçte Tarım Kredi Yağ Fabrikasında da işlerlik noktasında çeşitli makinelere ihtiyaç duyması üzerine en az üç-dört tedarikçiden  firma olarak teklif aldıkları ifade edildi. Gelen teklifler arasında sadece bir kişide tüm istedikleri makinelerin tamamının bulunması üzerine ise ihtiyaç doğrultusunda kiralama yoluyla makineleri kiraladıkları kaydedildi.

Söz konusu iddiada ki gibi fabrikanın satışı esnasında bu makinelerin satışa dahil olmadığı kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığını belirten firma yetkilileri  açıklamalarının devamında ise Tarım Kredi Yağ Fabrikası ile Afyonkarahisar ticaretine yepyeni bir soluk getirmek istediklerini ifade ettiler. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER