Afyonkarahisar’da güpegündüz aynı noktada ve aynı yöntemle insanları dolandıran şebekeyi sizler için görüntüledik. Afyonkarahisar’ın Ambaryolu ismiyle bilinen aşağı kısmında yaşanan olay bu kadarına da pes artık dedirtti.

Ambaryolu olarak bilinen lokasyona eski adıyla uyanık yeni adıyla Çay Yeşilyurt köyünden gelen bir grubun fuhuş vaadiyle insanları kandırarak paralarını aldıktan sonra ortadan kayboldukları iddia edildi. İhbar üzerine olayı araştırmaya başlayan odakgazetesi.com muhabirleri bu kadarı ancak filmlerde olur dedirtecek bir durumla karşı karşıya geldi.

VURGUN MU YAPILDI? VURGUN MU YAPILDI?

HEDEF 50 YAŞ ÜZERİ

Ambaryolu olarak bilinen kısmın aşağı tarafından meydana geldiği ifade edilen olayda anne kızı ve torunu olduğu düşünülen üç şüpheli kişiyle karşılaşıldı. Kamera kadrajına yansıyan şüpheli ailenin yanlarında duran beş yaşlarında ki kız çocuğunu sürekli olarak ağlamaya yönlendirmeleri yöntemin ilk parçası olarak göze çarptı.

Genel olarak 50 yaş üzerinde ki erkekleri hedef alan ve onlara fuhuş vaadinde bulunan 35-40 yaş aralığında ki kadının kurbanını gözüne kestirdikten sonra bir şekilde iletişime geçerek kurbanı sote bir yere çektiği görüldü. Burada kendisinin ve ailesinin günlerdir aç olduğunu çocuğun da günlerdir bir şey yemediği için açlıktan ağladığını söylediği ifade edildi. Tam bu noktada yardım etmek istemeyen kurbanlara hemen iki sokak arkada evlerinin olduğu karınlarını doyurma karşılığında eve geçerek kendisiyle birlikte olabileceğini söyledikleri öğrenildi.

Kurbanın cinsel birliktelik fikrine olumlu bakmasının ardından zincir marketlerden birine girerek yüklü alışverişler yaptırdıkları öğrenilirken alışveriş sonrasında cinsel birliktelik için yönelen kurbana yaklaşarak buradan gitmezse bize askıntı oluyor diye bağırarak etrafa rezil etmekle tehdit ettikleri ifade edildi.

Akıl almaz dolandırıcılık olayında cadde boyunca farklı farklı noktalarda aynı yöntemi kullanan farklı kişilerinde olduğu genellikle zincir marketlere yakın yerlerde kurbanlarını ağlarına düşürdükleri öğrenildi. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER