Cumartesi günü İstanbul Bakırköy'de gerçekleşen törende, Hava Harp Okulu'nun birincisi Teğmen İkra Kuyumcu, Kara Harp Okulu'nun birincisi Teğmen Ebru Eroğlu ve Deniz Harp Okulu'nun birincisi Teğmen Şeyda Yıldırım diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldılar.

Kara Harp Okulu'ndan birincilikle mezun olan 24 yaşındaki Teğmen Ebru Eroğlu, İstanbul doğumlu ve liseye kadar öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Deniz Harp Okulu'nun 22 yaşındaki birincisi Teğmen Şeyda Yıldırım, Kocaeli'de dünyaya geldi. Hava Harp Okulu birincisi olan 23 yaşındaki Teğmen İkra Kuyumcu ise İzmir Amerikan Lisesi mezunu olarak dikkat çekti.

Bu anlamlı başarı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal tarafından da sosyal medyada takdirle karşılandı. Köksal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Dünya tarihinde ve Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Atatürk’ün kızları harp okullarında birinci oldular. Türk ordusu onlara emanet. Cumhuriyet olmasaydı kadınlar asker, yönetici, mimar, avukat, siyasetçi vb. olamayacaktı. İşte bu yüzden Cumhuriyet'e çok şey borçluyuz. Teşekkürler Atam..."

Vali Yiğitbaşı’ndan Başarı Belgesi Vali Yiğitbaşı’ndan Başarı Belgesi

Kaynak: GAMZE KOÇAK