Kısa bir süre önce çeşitli spekülasyonların merkezine oturan Afyonkarahisar’da ki bir yağ fabrikasıyla alakalı ortaya çıkan yeni bir iddiayı şok etkisi yarattı. Devletin kontrolünde Tarım Kredi Kooperatiflerinin satın aldığı Afyonkarahisar’da ki yağ fabrikasında gerçekleştiği iddia edilen bir garip satış ve kiralama durumu kamuoyunda “Yine neler oluyor” sorusunun sorulmasının önünü açtı.

Tarım Kredi Kooperatiflerine satılmadan evvel kayyum atanan fabrika da el değişikliği sonrasında ortaya atılan iddia da fabrika envanterinde yer alan ve bir tanesi henüz 2020 model olan iş makineleri parkurunda ki 2 adet yükleyici iş makinesinin bir adet traktörün, bir adet vidanjörün ve bunlarla birlikte muhtelif pek çok aracın yaklaşık 7 milyon TL gibi bir rakamla ihaleye giren tek katılımcıya satıldığı iddia edildi. İddianın devamında ihaleye giren tek katılımcının ise o araçların bakımını yapan firma olduğu ise akıllarda soru işaretine neden olurken sonrasında ihaleyle satın alınan bu araçların yine Tarım Kredi Kooperatiflerine satılan bu firmaya 700 Bin TL gibi bir rakama kiralandığı belirtildi.

Müdürü de dinlemiyorlar Müdürü de dinlemiyorlar

İddiaya mevzu olan konuyla alakalı herhangi bir araştırma ya da soruşturma açılıp açılmadığı henüz bilinmezken kamuoyunun iddianın doğru olması durumunda neden böyle bir satışa ve ardından kiralamaya ihtiyaç duyulduğu konusunda çeşitli şüphelerin oluştuğu kaydedildi. İddia sonrasında bir kesim ise Ünlü Yönetmen ve Sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın 2001 yılında vizyona giren Vizontele filminde ki o meşhur sahnedeki replik olan “Baba Akü yok! Kaputu açmışlar bir de aküyü almışlar. Kaputu açtınız bari aküyü almayın” sözlerinin anımsandığı öğrenildi. 

Kaynak: ÖZEL HABER: Ali KÜÇÜKKARTAL