Afyonakrahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Baro Başkanı'nın açık otoparklar konusunda hukuka aykırı bir öneride bulunduğunu belirterek, “Hukukçu kimliğini unutan Baro Başkanı, benim gibi bir hukukçu olan Belediye Başkanı'na hukuksuzluğu önermiş. AKP İl Başkanının bu önerisi karşısında tavsiyem, okuduğu hukuk kitaplarını tekrar gözden geçirmesi olacaktır. Umarım Baro Başkanı olduğunu hatırlar ve bize hukuksuzluğu tavsiye etmez” dedi.

Başkan Uğurlu'dan Muratpaşa Belediyesi'ne Ziyaret Başkan Uğurlu'dan Muratpaşa Belediyesi'ne Ziyaret

HUKUKA AYKIRI İŞLEM

Başkan Köksal, Danıştay 8. Dairesi’nin 2011/1214 esas ve 2011/3344 karar sayılı 24 Haziran 2011 tarihli kararına dikkat çekerek, “Bu kararda, imar planında yol olarak gösterilen yerlerin otopark olarak tahsis edilip kiraya verilmesinin hukuka uygun olmadığı ve bu nedenle otopark ücreti alınamayacağı belirtilmiştir. AKP İl Başkanı, belediyemize böyle hukuka aykırı bir işlem yapmayı tavsiye ediyor” ifadelerini kullandı.

KAMUOYU TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Köksal ayrıca, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 14. maddesine de atıfta bulunarak, belediyelerin sadece amatör spor kulüplerine destek verebileceğini, profesyonel spor kulüplerine otopark veya AF-BEL gelirlerinin aktarılmasının suç olduğunu vurguladı. Köksal, “Bunun suç olduğunu bilerek Baro Başkanı ve aynı zamanda AKP İl Başkanının açıklamalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı, Afyonspor’u kanunlara uygun şekilde, halkın mutluluğunu gözeterek sahipleneceklerini belirterek, “Geçmişte nasıl belediyecilik yaptıkları ortada, biz kanuna uygun hukuk kuralları içinde Afyonkarahisar halkımızla birlikte belediyemizi yönetmeye devam edeceğiz” dedi.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN