Gönüller Bir Olsun Derneği'nden Yardım Seferberliği Gönüller Bir Olsun Derneği'nden Yardım Seferberliği

Türkiye tarihinde kara lekeler olarak bilinen darbelerin her türlüsünü siyasal hafıza olarak gördüklerini belirten Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır “Dünyanın hiçbir yerinde darbeler insanlara fayda sağlamamıştır. Milli iradenin cellatı hükmünde olan darbelerin her zaman ve her şartta karşısında olduğumuzun bilinmesi gerekiyor” diyerek darbelerin insanlığa yarardan çok zarar getirdiğinin altını çizdi.

Darbeden ve darbe girişimlerinden beslenen her türlü karanlık yapıya karşı hiç kimse olmasa bile Milli Görüş neferlerinin bu ülke için sigorta görevi göreceğini beyan eden Başkan Çakır böyle kara lekelerin siyasal tarihimizi kirletmemesi adına milletin huzuru ve refahı noktasında kararların alınması gerektiğini söyledi.

İl Başkanı Çakır 12 Eylül 1980 darbesiyle alakalı yaptığı basın açıklamasının son kısmında bir daha böyle durumların oluşmamasını temenni eden Başkan Çakır, milletle omuz omuza yürümenin karşısında hiçbir kirli zihniyetin nefes alamayacağını ifade ettiği kaydedildi. Başkan Çakır “12 Eylül’ün yıl dönümünde demokrasimize ve özgürlüklerimize vurulan bu kara lekeyi unutmadık. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor; geçmişin acı hatıralarından aldığımız derslerle adaletin, hukukun ve adil bir düzenin egemen olduğu bir Türkiye için mücadelemizi sürdürüyoruz. Daha aydınlık bir gelecek için kararlılıkla devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.  

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL