Aslına uygun restore edilip edilmediği konusunda hakkında spekülasyonlar bulunan Zafer Müzesinde son olarak ortaya atılan bir iddia akıllarda soru işaretlerine neden oldu. Pek çok ziyaretçi tarafından daha önce müzede olup şu anda yerinde yeller esen bir parça olduğu ifade edildi.

Kurtuluş Savaşı sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Afyonkarahisar’da pek çok karar alındığı biliniyordu. Zafer Müzesinde kamuoyu tarafından “Atatürk’ün kararları aldığı ve imzaladığı masa olarak bilinen masanın olmadığı onun yerine aynı dönemden eski bir masanın yer alması ziyaretçiler tarafından “Atatürk’ün masası nerede” sorusunun sorulmasına neden oldu.

Restorasyon öncesinde masanın Zafe Müzesinde olduğu ancak şimdiki halinde masanın bulunmadığı iddiası üzerine odakgazetesi.com ekibi olarak durumu yerinde analiz edebilmek adına söz konusu müzeye girdik. Restorasyon noktasında köklü değişiklikler yapıldığı görülen müzenin ikinci katında farklı bir masa olduğu kameralarımıza yansıdı.

TEK SORU İKİ FARKLI CEVAP

Söz konusu durumla alakalı bir gün önce bir vatandaşın masayı gösrevlilere sorduğu öğrenildi. Müze yetkilisinin vatandaşlara farklı bir müzede sergilenmek üzere muhafaza altında olduğu  söylenirken muhabirlerimize ise masanın farklı bir müzede sergilendiği bilgisi verildi.

“Allah rızası için bunu yapanı bulun!” “Allah rızası için bunu yapanı bulun!”

Masanın akıbetiyle alakalı olarak Afyonkarahisar kamuoyunda ki soruların cevaplanması noktasında yetklilerden açıklama beklendiği öğrenildi.  

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER