Konut Fiyat Endeksi ağustosta yüzde 3,6 arttı! Konut Fiyat Endeksi ağustosta yüzde 3,6 arttı!

Bugün itibarıyla, yaklaşık 3.7 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, taban aylıklarının artmasıyla oluşan ve 2.500 TL’ye kadar ulaşan maaş farklarının ödenmesini beklemeye başladı.

İLK FARK ÖDEMELERİ GERÇEKLEŞİYOR
 

Temmuz ayında yapılan %19.31’lik artış doğrultusunda, memur emeklileri, dul ve yetimlerin maaş farkları hesaplarına yatırıldı.

Aylık maaş alanlar Temmuz ayına ait farkları alırken, üç aylık dönemlerle maaş alanlar için ödemeler aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecektir:

Aylık ödeme alanlara Temmuz ayı farkları ödenecek. Üç aylık dönemlerle maaş alanlar için ödemeler şöyle yapılacak: Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları için Temmuz farkı ödenecek. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için Temmuz ve Ağustos farkları ödenecek. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için Temmuz, Ağustos ve Eylül farkları ödenecek.

EK ÖDEMELER YATIRILMAYA DEVAM EDİYOR

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilen %24.73 artışlı temel aylık ve ek ödemeler devam ediyor. Ancak, yeni taban aylık düzenlemesi henüz yürürlüğe girmediği için ödemeler mevcut 10 bin TL taban aylık üzerinden yapılmaktadır.

• 10 Bin Liranın Altında Maaş Alanlar: Aylıkları 10 bin TL’nin altında olanlara 10 bin TL ödeme yapılacaktır.

• 10 Bin Lirayı Aşanlar: Maaşı 10 bin TL’yi aşanlara ise %24.73 oranında zamlı maaş ödenecektir.

YENİ TABAN AYLIK DÜZENLEMESİ: 12.500 LİRA

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için taban aylıklar 12.500 TL’ye yükseltildi. Bu değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yaklaşık 3.7 milyon emekli için fark ödemeleri yapılacak.

Ödemeler önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek ve ayrıntılar şu şekilde olacak:

• 10.000 TL Alan Emekli: 2.500 TL ek ödeme yapılacak.

• 11.000 TL Alan Emekli: 1.500 TL ek ödeme yapılacak.

• 12.000 TL Alan Emekli: 500 TL ek ödeme yapılacak.

MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden 3.7 milyon kişi, taban aylık artışıyla birlikte doğan ve 2.500 TL’ye kadar ulaşan maaş farklarını önümüzdeki hafta almayı bekliyor.

Kaynak: MURAT EMRE