CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı’nın, bir imar uyuşmazlığına dair gündeme getirdiği iddialara ilişkin açıklama yapan Avukat Selahattin Kırmızı, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Kırmızı, yaptığı açıklamada, Turalı’nın bünyelerinde stajyer avukat olarak görev yaptığını doğrularken, bahsedilen dönemde Afyonkarahisar Belediyesi ile müvekkilleri arasında herhangi bir uyuşmazlık ya da dava olmadığını vurguladı.

BELEDİYE ALEYHİNE DAVA AÇILMAMIŞTIR

Kırmızı, Turalı'nın iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı, yasal stajını 2023-2024 yılları arasında büromuzda tamamlamış ve 12 Eylül 2024 tarihi itibarıyla avukatlık ruhsatını almıştır. Ancak, büromuzun bahsi geçen tarihlerde Afyonkarahisar Belediyesi ile herhangi bir müvekkilimiz arasında imar planına dayalı bir uyuşmazlık yaşanmamıştır. Vekili olduğumuz hiçbir müvekkil şirket tarafından da Afyonkarahisar Belediyesi aleyhine bir dava açılmamıştır."

BELEDİYEYE DUYULAN GÜVENİ SARSABİLECEK

Kırmızı, Turalı'nın dile getirdiği bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, kamuoyunu yanlış yönlendiren bu tür asılsız iddiaların hem kendisine hem de mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne zarar verebileceğini ifade etti. Ayrıca, bu iddiaları gündeme getiren kişiler hakkında hukuki süreci başlatacağını da sözlerine ekledi. Son olarak, Selahattin Kırmızı, bu tür temelsiz açıklamaların Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na duyulan güveni sarsabileceğini ve bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

Öte yandan CHP Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı’nın 31 Martta yapılan Yerel Seçimlerde Belediye Meclis Üyesi Adayı, daha sonra Afyonkarahisar Belediyesine ait YÜNTAŞ Şirketine avukat olmak istediği, ancak kabul edilmeyince böyle bir açık iftirayı attığı iddia edildi. 

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ