Bu mükemmel vişne reçeli tarifi ile hem sevdiklerinizin kahvaltısını keyiflendirebilecek hem de kış boyu tadını çıkarabileceksiniz. İşte kiraz reçeli için mükemmel bir tarif Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MÜKEMMEL VİŞNE TARİFİ

Kiraz mevsimi başladığında reçelin enfes kokusu mutfağınızı doldurur. Kıvamı mükemmel, tadı harika bir vişne reçeli tarifi arıyorsanız doğru yere geldiniz. Bu tarif aynı zamanda vişne reçelinizin fazla tatlılaşmasını önleyecek ipuçları da içeriyor.

Malzemeler

Bir kilo vişne

Bir kilo toz şeker

Bir bardak su (isteğe bağlı, vişne suyu yetersiz gelirse)

Türkçe tabela detayı gözlerden kaçmadı Türkçe tabela detayı gözlerden kaçmadı

Yarım limonun suyu

Bir tatlı kaşığı tereyağı veya margarin (isteğe bağlı, köpüklenmeyi önlemek için)

Vişne Reçeli Tarifi

İlk önce vişnenizi temizleyerek başlayın. Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri geniş bir tencereye koyun ve 1 kg toz şekeri üzerine ilave edin. Bir gece bu şekilde bekletin ki vişneler suyunu salsın. Ertesi gün vişneler yeterince suyunu salmadıysa bir bardak su ilave edebilirsiniz. Tencereyi orta ateşe alın ve vişneleri karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Reçelde oluşan köpüğü bir kaşıkla çıkarın. Reçel koyulaşmaya başlayınca tavaya 1 çay kaşığı tereyağı veya margarini ekleyin (isteğe bağlı). Bu, reçelin köpürmesini önleyecektir. Kıvamını kontrol etmek için bir tabağa birkaç damla reçel koyun ve reçel soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra damlacığın akışkanlığı onun tutarlılığını gösterir. Eğer sıvı değilse reçeliniz olmuştur. Reçel kıvamına gelince ateşi kapatmadan beş dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin. Bu, reçelin çok tatlı olmasını önleyecektir. Ocağı kapattıktan sonra reçelin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Reçel oda sıcaklığına ulaştığında temiz ve kuru kavanozlara dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Önemli noktaları ise şu şekilde; reçele tereyağı veya margarin eklemek köpürmeyi en aza indirecektir. Reçele limon suyu eklemek onun şekerlenmesini engelleyecek.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN