Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Muhtarlar Günü vesilesiyle düzenlenen programda, il merkezindeki muhtarlarla bir araya geldi. Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Çağrı Demiröz, İdare ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul ve çok sayıda muhtar katıldı.

Milletvekili Taytak, Bakan Bak’a talepleri iletti! Milletvekili Taytak, Bakan Bak’a talepleri iletti!

Programın ilk konuşmasını yapan İdare ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul, Muhtar Bilgi Sistemi’nin aktif kullanımının önemine değindi. Gelen taleplerin hızla çözüme kavuştuğunu belirterek tüm muhtarların gününü kutladı. Ardından Afyon Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Özcan, Karahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Sevgi Ayar ve Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur duygu ve düşüncelerini paylaştı.

SUÇLA MÜCADELEDE MUHTARLARIN ROLÜ

İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. Çağrı Demiröz, muhtarların suçla mücadelede kendilerine nasıl destek olabileceği ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda kısa bilgilendirmelerde bulundu.

VALİ YİĞİTBAŞI'NDAN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, konuşmasında muhtarların Türk demokrasisinin yereldeki en güçlü temsilcileri olduğuna vurgu yaptı. "Sizler bizlerin eli, kolu, gözü, ayağısınız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, sizler bu ülkenin yönetim sistemi piramidinin temelisiniz" diyen Vali Yiğitbaşı, muhtarlarla sıkı bir iş birliği içerisinde çalışmak istediklerini belirtti.

AFYONKARAHİSAR HALKINA HIZLI ÇÖZÜM SUNMAK İÇİN EL ELE

Afyonkarahisar’ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu hatırlatan Vali Yiğitbaşı, Muhtar Bilgi Sistemi’nin hızlı koordinasyon ve sorunların çözümünde ne denli önemli olduğuna değindi. "Lütfen bize yazın, arayın ve ulaşın ki çözüm olsun" diyerek muhtarlarla iş birliğinin önemini vurguladı.

UYUMA VE KADES UYGULAMALARI

İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucuyla ve şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirdiği UYUMA ve KADES uygulamalarının önemine dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, bu sistemlerin muhtarlar tarafından etkin kullanılmasını ve vatandaşların bilgilendirilmesini istedi.

ŞEHİRDE GÜVENLİK VE SİNERJİ

Vali Yiğitbaşı, motosiklet kullanımı ve düğünlerde silah atılması gibi konularda da uyarılarda bulunarak, şehirdeki güvenlik ve birlik duygusunun korunması gerektiğini belirtti. “Bizler aynı taraftayız, şehri birlikte yönetiyoruz” sözleriyle iş birliğinin altını çizdi. Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN