Programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Dünya Gıda Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş günü olan 16 Ekim 1945’i hatırlatmak amacıyla, her yıl 16 Ekim'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yılın teması ise “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı” oldu. İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, gıda israfının önlenmesi ve sürdürülebilir gıda sistemlerinin önemini vurgulayarak, “Gıda güvenliğini sağlamak ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek hepimizin görevi” dedi.

Afyonkarahisar’ın özellikle gıda işletmeleri açısından önemli bir konuma sahip olduğuna değinen Parlak, ildeki süt, et, şekerleme ve diğer gıda işletmelerinin bölgeye katkısına dikkat çekti. Etkinlikler kapsamında öğrencilere gıda hijyeni ve bilinçli tüketim hakkında bilgilendirme yapıldığını belirten Parlak, bu bilincin gelecekte toplumun geneline yayılacağını söyledi.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyleyen Parlak, güvenilir gıdaya erişim için gıda denetimlerinin sürdüğünü ve tüketicilerin bilinçli gıda alışverişi yapması gerektiğini vurguladı. Parlak, "Gıda alışverişlerinde etiket bilgilerini, ambalajları ve muhafaza şartlarını dikkatlice kontrol edin" dedi. Ayrıca, tüketicilerin her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı'na bildirebileceğini hatırlattı.

Psikoloji Sağlam Olacak Psikoloji Sağlam Olacak

Program, ildeki gıda işletmeleri tarafından hazırlanan ikramlarla sona erdi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ