Dolandırıcılık ile alakalı her gün olmasa da neredeyse her hafta farklı bir yöntemi sizlerle paylaştığımız haberlerimize bir yenisini daha ekledik. Uzunca bir süredir peşinde olduğumuz dolandırıcı sahte hocaların izine öyle bir yerde rastladık ki duyunca bu kadarına da pes diyeceksiniz.

İnsanların psikolojik olarak çöküşte oldukları dönemleri kollayarak adeta sanal ortama tezgah açan sahte hoca ve medyumların foyalarını ortaya çıkartmak için dolandırıcılarla temasa geçtik.

Bir tarihin yok olmasına vatandaş tepki gösterdi! Bir tarihin yok olmasına vatandaş tepki gösterdi!

İnstagram da ganimet gibiler!

İnstagram isimli sosyal paylaşım sitelerinde sponsorlu reklam şeklinde avlarını arayan sahte hoca ve medyumların Türkiye genelinde bir şebeke oldukları ve koordineli bir şekilde hareket ettikleri ifade edildi.

Özellikle korkutma yöntemini kullanarak ağlarına düşürdükleri kurbanın algısıyla oynayarak üzerinde büyü, tılsım gibi metafizik kötü güçlerin etkisinde olduklarına inandırmakla başlayan dolandırıcılık yöntemine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Annnee

Programla buluyorlar…

İlk olarak iletişime geçtiği kişinin adını soyadını ve doğum tarihi gibi genel bilgilerini isteyen sahte büyücülerin bir uygulama marifetiyle kişininin anne ve baba isimlerine ulaştıkları öğrenildi. Bu şekilde mağdura metafizik varlıklarla iletişimini dolaylı yönden kanıtlayan dolandırıcıların inisiyatifi ele aldıkları görüldü.

Klişe Ritüel Tavsiyesi

Büyü yerine ritüel gibi terimlerin kullanıldığı dolandırıcılık jargonunda insanların korktuklarından emin oldukları anda üzerinde büyü var ya da büyü yok ama bilmeden metafizik bir varlığa zarar vermişsin gibi söylemlerle para karşılığı ritüel yapma tavsiyelerinde bulundukları kaydedildi.

Bu noktadan sonra sonu gelmeyen ritüel ve para istekleriyle karşı karşıya kaldıkları ifade edilen mağdurların her geçen gün daha fazla korkutularak para akışının diri tutulmasının hedeflendiği öğrenildi. Afyonkarahisar’da da çok sayıda bu tür hesaplar olduğu belirtilirken bu tür durumlara vatandaşların kesinlikle inanmamasını isteyen yetkililer karşılaşılması durumunda  konuyla ilgili en yakın kolluk kuvvetine haber verilmesi gerektiğinin altını çizdiler. 

Kkk-1

Kaynak: >> Ali Küçükkartal Özel Haber