Prof. Dr. Canan Karatay, söylediği her şeyle dikkat çekiyor. Özellikle güneş koruyucu kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulunan uzman isim herkesi şaşkına çeviren açıklamalar yaptı.

D VİTAMİNİ KOLESTROL VARSA ÜRETİLİR!

Prof. Dr. Karatay, güneşin en önemli etkisinin ciltte D vitamini üretimi olduğuna dikkat çekerek bu duruma ışık tutuyor. Uzman isim, D vitamininin yalnızca kolesterol mevcut olduğunda ciltte üretildiğini vurgularken kolesterolün yokluğunda D vitamininin üretilemeyeceğini söylüyor.

GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANMAYIN!

Prof. Dr. Canan Karatay, D vitamini üretiminde koruyucuların kullanılmaması gerektiğini savunuyor. Uzman isim, güneş koruyucuların kansere yol açabileceğini ve insanların bundan kaçınması gerektiğini vurguluyor.

Karatay, gün içerisinde güneş ışığından faydalanmamız gerektiğini söylerken güneşten kaçınan veya güneş kremi kullanan kişilerin D vitamini üretimine müdahale ettiğini aktarıyor.

GÜNEŞ KORUYUCU YERİNE KULLANIN!

A, D ve K vitaminleri açısından zengin olarak bilinen zeytinyağının vücuda sürülebileceğini anlatan Prof. Dr. Karatay, zeytinyağının güneşte kurumuş cilde de sürülebileceğini söylüyor. Bitkisel kolesterol içeren zeytinyağı kullanmanın cildi aydınlattığını ve yumuşattığını vurgulayan Karatay, ayrıca altın su olarak adlandırılan zeytinyağını da düzenli olarak kullanabileceğinizi de ifade ediyor.

SEDEF HASTALIĞI İÇİN TERCİH EDİLEBİLİR!

Prof. Dr. Karatay, güneş kremi yerine kullanılabilen zeytinyağının sedef hastalığına da iyi geldiğini vurguluyor. Egzama ve sedef hastalığını tedavi etmek için kullanılabilecek zeytinyağının sayısız faydası vardır.

100 Bini Aşkın Soruşturma 100 Bini Aşkın Soruşturma

Karatay, ayrıca hormonal gelişimin devam ettiği genç yaş gruplarında fazla miktarda güneş kremi kullanımının zararlı olduğuna dikkat çekerken özellikle çocukların çok fazla güneş kremi ile koruyucu losyon sürmemesi gerektiğini söyledi ve konuşmasında ileride ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceklerini vurguladı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK