Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, ODAK'a yaptığı açıklamalarda, Türk Dünyası Kardeş Şehirler Projesi kapsamında önemli bilgiler verdi. Köksal, Özbekistan ile kardeş şehir olarak devam edeceklerini belirterek, Orta Asya ve Türk Cumhuriyetlerine açık olduğunu vurguladı.

KÜLTÜREL VE EKONOMİK BAĞLARA KATKI SAĞLAYACAK

Görevden alınacağını anlayınca istifa ederek, karizmasını korumak istedi! Görevden alınacağını anlayınca istifa ederek, karizmasını korumak istedi!

Başkan Köksal, Afyonkarahisar'ın, Türk Dünyası Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Özbekistan ile olan ilişkilerini sürdüreceğini ifade etti. Bu iş birliğinin, kültürel ve ekonomik bağların güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Orta Asya'ya ve Türk Cumhuriyetlerine açık olduklarını ve bu bölgelerle daha fazla iş birliği yapmak istediklerini söyledi. Afyonkarahisar'ın, Türk Dünyası ile olan tarihi ve kültürel bağlarını pekiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

İLİŞKİLER DEVAM EDECEK

Köksal, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği protokolü imzalayarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Afyonkarahisar Belediyesi’nin kardeş belediye olacağını açıklamıştı. Ağustos ayında, Afyonkarahisar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalanarak kardeş şehir olacaklarını belirtti. Bu iş birliğinin, iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda önemli projelerin hayata geçirilmesine olanak tanıyacağını ifade etti. Köksal, ayrıca Almanya'nın Hamm Belediyesi ile olan kardeş şehir ilişkilerinin de devam edeceğini söyledi. Bu ilişkinin, Almanya ile olan bağların güçlenmesine ve kültürel alışverişin artmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN