Sevindik; Afyonkarahisar bu listede yok! Sevindik; Afyonkarahisar bu listede yok!

Yaklaşık 751 bin nüfusa sahip olan Afyonkarahisar’da, özellikle Çocuk Cerrahi konusunda uzman doktor eksikliği, Afyonkarahisarlı vatandaşlar arasında eleştirilere neden oldu.

ÇOCUK CERRAHİSİ DOKTOR SAYISINDAKİ YETERSİZLİK DİKKAT ÇEKİYOR

Afyonkarahisar genelinde, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi de dahil olmak üzere Çocuk Cerrahisi Uzman sayısının 3’ü bile bulmaması, bölgedeki aileler için ciddi bir sorun olarak görülüyor. Türkiye ortalamasına yakın bir doğum oranına sahip olan şehirde, bu eksiklik vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı.

VATANDAŞLAR MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Vatandaşlar, bu önemli sorunun çözülmesi için Afyonkarahisar’a daha fazla Çocuk Cerrahisi Uzmanı atanması gerektiğini belirterek, milletvekillerinden bu konuda girişimlerde bulunmalarını talep ettiler. Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan bu sorun, aileler arasında büyük bir endişeye yol açıyor.

 "BU SORUN TÜRKİYE GENELİNDE YAŞANIYOR"

ODAK’a konuşan bir uzman doktor, Çocuk Cerrahisi’nin tıbbın en zor ve riskli dallarından biri olduğuna dikkat çekti. Yetkili, bu alanın tıp öğrencileri ve doktorlar tarafından az tercih edildiğini, bu nedenle yalnızca Afyonkarahisar’da değil, Türkiye genelinde de Çocuk Cerrahisi Uzmanı sayısının yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, bu sorunun çözülmesi için tıp öğrencilerinin bu alana yönlendirilmesi ve cazip hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Mustafa Dadak / Özel Haber