Atatürk’ün manevi, hatırasına hakaret etmekte sınır tanımayan Ak Parti’nin eski ilçe başkanları bu durumu iyice alışkanlık haline getirince kamuoyu tarafından tepkiye maruz kaldılar.

Daha önce yine bir 11.11 haberimizde satırlarımıza taşıyarak gün yüzüne çıkarttığımız Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret eden AK Parti Bolvadin eski ilçe başkanı Ruhi Çemrek’in ardından bir başka eski ilçe başkanının da paylaşımlarının büyük tepki aldığı öğrenildi.

YİNE ESKİ BİR AK PARTİ İLÇE BAŞKANI

Hayalleri Vardı Toprağın Altında Kaldı! Hayalleri Vardı Toprağın Altında Kaldı!

Yaptığı paylaşımlar ve videolarla dikkat çeken Ak Parti eski Bolvadin İlçe Başkanlığı yapan o şahsın Musa Pektaş isimli bir vatandaş olduğu öğrenildi.

En son yaptığı paylaşımla tepkileri üzerine çeken eski Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş’ın kendi hesabından yüklediği videoda Atatürk’ün devrimleriyle alakalı görsellerin üzerinde Kahrolsun Kemalizm ibaresiyle birlikte “İlkin her şeyi İslam adına yapıyor gözüküyorlar. Meclis dualarla buhari okunarak kurban kesiliyor açılıyor vs. Güç ellerine geçinceye kadar… Sonra Ayasofya’nın kapatılacağı akla gelmiyor. Medreseler kapanıyor. Şapka kanunu çıkıyor, takmayana zulmediliyor, Osmanoğulları vatandan kovuluyor, 1000 yıldır kullandığımız Kur’an alfabesi yasaklanıyor, İslam takvimi yasaklanıyor hristiyan takvimi geliyor, 1400 yıllık hilafet kaldırılıyor, Müslümanlar başsız kalıyor, mecelle gibi İslam kanunları kaldırılıp Avrupa kanunları getiriliyor, Türk’ün; bey, hanım, efendi, paşa gibi kelimeleri yasaklanıyor, daha ileri günlerde başörtüsü devlet dairelerinde tamamen yasaklanıyor, gizli Kur’an okuyanlara ezan okuyanlara cezalar yağıyor. Allah’ın kelamı olan Arapça Kur’an yerine Türkçe tercüme Kur’an okutuluyor…” yazılı ibareleri barındıran bir video yüklediği kaydedildi.

Pektaş’ın bu paylaşımında en dikkat çeken ayrıntı ise videonun sonunda Atatürk’ün peygambere ithafen sözde sözylediğini iddia ettiği o cümleler ise bardağı taşıran son nokta oldu. Pektaş’ın videosunun son kısmında Atatürk’ün Kur’an ve peygambere hakaret ettiğini ve Atatürk’ün Kuran Arapoğlu Muhammedin uydurduğu bir safsatadır” ibaresine yer vermesi kamuoyunda halkı galeyana getirmek olarak yorumlandı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Ak Parti Eski Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş’ın herkese açık olan bu paylaşımı sonrasında tepkilerin giderek arttığı ve yorum kısımlarında bazı vatandaşların tepki gösterdikleri öğrenildi. İlk tepki Eski Bolvadin Belediye Başkanlarından olan Hasan Basri Yazıcı’dan gelirken Yazıcı skandal video sonrası Musa Pektaş’a Allah’tan korkması gerektiğini yalan yanlış paylaşımların kimseye bir faydasının olmadığını ifade etti.

Haberimizin ihbar kabul edilerek hakkında yasal işlem başlatılması beklenen Musa Pektaş isimli şahısla alakalı olarak nasıl bir yol izleneceği merakla beklenirken tepki Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de bu yönde harekete geçmesi gerektiği gelen bilgiler arasında yerini aldı.

İŞTE O İNCE DETAY

Musa Pektaş isminin skandal paylaşımı sonrasında ulaştığımız bir başka bilgi ise bu kadarına da yuh artık dedirtti. Sözde yaptığı video ile dini hassasiyeti vurguladığı düşünülen Musa Pektaş isimli şahsın oğlunun ise bir önceki dönem Afyonkarahisar Baro seçimlerinde aday olan Avukat Yunus Pektaş olduğu öğrenildi. Yunus Pektaş’ın listesinde ise daha önceki genel seçimlerde Türkiye kominist Partisinden Milletvekili adayı olan bir ismin yer alması ise dikkatlerden kaçmadı. >> Ali Küçükkartal Özel Haber

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER