ÇİFTÇİLERİ HAYAL KIRIKLIĞI

Mısırlıoğlu, çiftçilerin, emeklilerin, esnafların, hayvancılığın ve birçok sektördeki insanların durumunun kötü olduğuna işaret etti ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan 2024 yılı hububat alım fiyatlarının çiftçileri hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi. Açıklan fiyatların, maliyetlerin altında kaldığını, makarnalık buğday, ekmeklik buğday ve arpa için belirlenen ton başına alım fiyatlarını ve desteklerini eleştirdi.

I M G 20240702 W A0129

ACİL EYLEMLER GEREKLİ

İyi Parti’den Afyonkarahisar’da bazı ilçelere önemli atamalar! İyi Parti’den Afyonkarahisar’da bazı ilçelere önemli atamalar!

Tarımsal enflasyonun yükselmesi karşısında hububat alım fiyatlarının düşük tutulmasını kabul edilemez bulduğunu belirten Mısırlıoğlu, buğday ekim alanlarının daralmasının üretimde düşüşe yol açacağı konusunda uyarıda bulundu. Çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin artan girdi maliyetleri sebebiyle zor durumda olduğuna değindi ve açıklanan alım fiyatlarıyla çiftçinin kazanç sağlayamayacağını ifade etti. AK Parti  hükümetine yönelik eleştirilerde bulunan İl Başkanı, tarım politikalarında acil eylemler gerektiğini vurguladı.

I M G 20240702 W A0130

DESTEKLER YETERSİZ

Kurban Bayramı'nda ithal koyun kesmek zorunda kalınan Türkiye'nin durumuna da dikkat çeken Mısırlıoğlu, hayvancılık sektörünün de tarım gibi bitirildiğini, ithalata bağımlılığın arttığını dile getirdi. Besicilerin meralarının yok edildiğine, yem fiyatlarının artışına ve hayvancılığın zor durumda olduğuna dikkat çekti. Besicilerin düşük fiyatlarla hayvan satmak zorunda kaldığını ve desteklerin yetersiz olduğunu belirterek, hayvancılıkla ilgili ciddi sorunlar olduğunu söyledi.

I M G 20240702 W A0137

Kaynak: Ali KÜÇÜKKARTAL - CEMİLE KAYTAN