Yıpranma payı kapsamında sigortalılık sürenizi birkaç gün daha uzatabilir, emeklilik yaşınızı daha öne çekebilirsiniz. Madenciler, gazeteciler, denizciler ve ağır ve yıpratıcı işler yapan herkes bu büyük avantajdan yararlanabilir. Bu yöntemi kullanarak emeklilik tarihinizi öne alabilirsiniz.

5 Formulu Bilen Herkesten Once Emekli Oluyor 49 50 51 Yas Ile Erken Emeklilik Kapisi Acildi 640X331

SİGORTA KAYIT TARİHİNİN ÖNEMİ

İlk sigorta tarihiniz emeklilik planlamanız için kritik öneme sahiptir. Bu tarih, prim ödeyeceğiniz gün sayısını ve aynı zamanda da emeklilik yaşınızı belirler. Sigortayı erken alırsanız erken emekli olabilirsiniz. Bu nedenle sigortanızın başlangıç ​​tarihini kontrol etmeniz ve buna göre plan yapmanız çok önemlidir.

ÇOCUKLAR ARACILIĞIYLA PRİM KAZANMA

Kadın çalışanlara müjde! Çocuğunuz aracılığıyla ödül kazanma fırsatına sahip olacaksınız. Üç çocuğa kadar kiralama yaparak 2.160 gün yani 6 yıl prim kazanın. Poliçenizi yaptırmadan önce çocuğunuz varsa altı yıl daha erken emekli olma imkanına sahipsiniz.

Faturasını o bankadan ödeyenler hemen yapsın! Tam 1500 TL para iadesi başladı Faturasını o bankadan ödeyenler hemen yapsın! Tam 1500 TL para iadesi başladı

ASKERLİK VE ERKEN EMEKLİLİK

Erkekler dikkatli olun! Askerlik hizmeti emeklilik yaşınızı ilerletebilir. Sigorta borçlanması yapmadan nce askerlik ücretinizi düşerek sigorta primini değiştirebilirsiniz. Bu sayede en az bir yıl erken emekli olabiliyorsunuz.

KISMİ EMEKLİLİK

Kısmi emeklilik, 15 yıl ve kalan 3.600 prim günüyle emekli olmanızı sağlar. Bu yöntem 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan kişiler için geçerlidir. Sistem kadınların 58, erkeklerin ise 60 yaşında emekli olmasına olanak tanıyor. Bu, premium gün ve yıl gereksinimlerini karşılayanlar için mükemmel bir seçenektir.

MALULEN EMEKLİLİK KOŞULLARI

Engellilik ödeneği nedeniyle kazanma kapasitesinin en az %60’ını kaybeden kişiler, sağlık raporu kullanarak en az 1.800 katkı günü ile emekli olabilirler. Bu sayede sağlık sorunlarından dolayı erken emekli olma imkanına sahip olursunuz.

5 Formulu Bilen Herkesten Once Emekli Oluyor 49 50 51 Yas Ile Erken Emeklilik Kapisi Acildi 93934

VERGİ İNDİRİMİYLE YAŞ ŞARTSIZ EMEKLİLİK

Engelli çalışanlara yönelik büyük fırsat! Yaşına bakılmaksızın en az %40 engellilik düzeyine sahip kişiler 15 yıl 3.600 gün primle emekli olabiliyor ve bunun karşılığında vergi indirimi alabiliyor. Bu sayede engelli çalışanlara erken emekli olma imkanı sağlanmaktadır.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE PRİM

Bu annelere özel fırsat verildi. 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren başkalarının bakımına muhtaç engelli çocukları olan annelerin ödediği sigorta primlerinin dörtte biri çocuğun toplam sigorta primlerine eklenecektir. Bu süre yaş şartından düşülerek size erken emeklilik imkânı sağlar.

Erken emeklilik seçeneklerinizi değerlendirmek adına yukarıdaki formülleri dikkatlice değerlendirin ve hangisinin sizin için en uygun olduğuna karar verin. Erken emeklilik hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek adına bu fırsatı kaçırmayın! Size en uygun formülü seçin, emeklilik planınızı tasarlayın ve hayallerinizdeki hayata bir adım daha yaklaşın.

Kaynak: FATMA SEDA CAN