CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayından itibaren köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerinin artırılacağını, özellikle Osmangazi köprüsü geçiş ücretlerinin 1.808 liraya yükseldiğini, bu artışın vatandaşları olumsuz etkileyeceğini açıkladı. Ayrıca ülkenin trafik garantili köprü ve otoyollara ilk 6 ayda 18 milyar 593 milyon lira ödediğini açıkladı.

Özellikle Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projeler için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yap-işlet-devret projeleri kapsamında işletmecilere verilen garantilerin büyük bir mali yük teşkil ettiği kaydedildi. Yıl içerisinde bu projelerin sayısı artacak, Maliye Bakanlığı da bunun olmasını bekliyor. Bunun için para ayırdığı söyleniyor.

BÜYÜK ZAM GELİYOR

1 Temmuz’daki döviz kuru değişikliği nedeniyle geçiş ücretlerinin Osmangazi köprüsünde 1808 TL’ye, Çanakkale köprüsünde 740 TL’ye, Avrasya Tüneli’nde 213 TL’ye ve Yavuz Sultan Selim bölgesinde 180 TL’ye çıkacağını unutmayın. Köprü. Yavuzyılmaz, bu kavşaklarda her araç için ilave ayırma ücreti alınacağını da kaydetti. 

“Hepimiz Bozkurt’uz” “Hepimiz Bozkurt’uz”

Editör: Fadime Özkaran