Mısırlıoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kendisine buradan bir tavsiyem var, başında bulunduğu kurum güvercin severler derneği değil. Türkiye’nin önemli yargı ile ilgili adalet ile ilgili, avukatların adaletini sağlayan ve kesintisiz sağladığı birleştiği nokta. Afyonkarahisar Baro Başkanın herhangi bir siyasi parti il başkanlığı görevini yürütmesi çok etik bir davranış değildir. Biliyorsunuz, savcıların ve hakimlerin cübbelerinin önünde düğme yoktur. Dolayısıyla Cumhurbaşkanının partisini temsil eden bir il başkanının baro başkanı olması sıfatıyla aynı zamanda AK Parti İl Başkanı sıfatıyla bu görevi yürütmesi doğru değildir. Etik değildir.”

2 SAAT BİLE OTURMASI ETİK DEĞİL

Ucuz Diye Almayın! Tarihi Kontrol Edin! Ucuz Diye Almayın! Tarihi Kontrol Edin!

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ayrıca, Afyonkarahisar Baro Başkanı olarak sürdürdüğü görevini AK Parti İl Başkanı olduktan sonra bir türlü bırakmak istemeyen Turgay Şahin’in açıklamalarını dinlediğini belirterek, “2 ay sonra genel kurul vardır. Ve genel kurula kadar 'Görevimin başında duracağım' gibi bir ifadede bulunmuş. İki ay değil iki saat bile o kurumun başında oturması etik bir davranış değil. Sayın Şahin’e buradan tavsiyem, acilen başında bulunduğu baro başkanlığının görevini bırakması. Baronun bir yönetiminden bir arkadaşımız genel kurula baroyu sağ salim götürecektir. Bundan endişesi olmasın” dedi.

ENDİŞESİ Mİ VAR?

Öte yandan Barodakilerin hepsinin Şahin’in arkadaşı olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu, “Sanırım on dört yıldır Afyonkarahisar’da Baro Başkanlığı yapıyormuş. On dört yıldır onu bu zamana taşıyan arkadaşları, eğer bir endişesi varsa, genel kuruldan sonra yeniden il başkanlığından ayrılıp aday olabilir” ifadelerini kullandı.

   

Editör: Fadime Özkaran