Resmi gazete yayınlandı: 16 ilin valisi değişti! Resmi gazete yayınlandı: 16 ilin valisi değişti!

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde yer alan Aynes Gıda’yı satın alarak süt ve süt ürünleri sektöründe büyük bir yatırım gerçekleştirdi. Bu hamlenin ardından Sivas Teknik Tarım Anonim Şirketi’ni (SİVTAŞ) bünyesine katan Tarım Kredi, son olarak Afyonkarahisar’da bulunan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret üretim tesislerini satın aldı. Bu satın alma ile birlikte Tarım Kredi, Türk tarımına ve bitkisel yağ sektörüne katkı sağlamayı ve üretici ortaklarının menfaatlerini korumayı hedefliyor.

12 HAZİRAN’DA RESCİL EDİLMESİNİ SAĞLADI

Tarim Kredi Marketlerde Artik O Yag Markasi Da Satilacak Kapis Kapis Gidecek 92471

Tarım Kredi’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da bulunan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret üretim tesislerinin cebri icra yoluyla satışının ilan edilmesi üzerine ihaleye katılma kararı aldıkları belirtiliyor. İlgili kurumlara tüm müracaatların eksiksiz yapıldığı ve resmi izinlerin alındığı ifade edilen açıklamada, ihale sürecinin Afyonkarahisar İcra Dairesi tarafından açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğü vurgulanıyor. İhalede en yüksek teklifi veren Tarım Kredi, tüm yasal süreçleri şeffaf bir şekilde tamamlayarak, 12 Haziran’da tesisin Tarım Kredi Yağ Sanayi adına tescil edilmesini sağladı.

Tarim Kredi Marketlerde Artik O Yag Markasi Da Satilacak Kapis Kapis Gidecek 640X331

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, daha önce yaptığı açıklamalarda, faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda uçtan uca ihtiyacı karşılamaya odaklandıklarını belirtmişti. Aydın, geçtiğimiz yıllarda ayçiçek yağı konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, zeytinyağında küresel problemlerin olduğunu vurgulamıştı. Bu bağlamda, Tarım Kredi’nin ayçiçek yağı sektörüne girişi, hem mevcut sorunlara çözüm üretmeyi hem de yağ fiyatlarındaki dalgalanmaları dengelemeyi amaçlıyor.

Yeni satın alma ile birlikte Tarım Kredi, ayçiçek yağı üretiminde önemli bir rol üstlenmeyi planlıyor. Uçtan uca üretim süreçlerine odaklanarak, Türk tarımına ve bitkisel yağ sektörüne katkıda bulunmayı hedefleyen Tarım Kredi, üretici ortaklarının menfaatlerini korumak amacıyla stratejik yatırımlarına devam edecek.

Kaynak: GAMZE KOÇAK