Maver Kemal Arsoy Ortaokulu'nda iki ayrı eğitim semineri düzenlendi! Maver Kemal Arsoy Ortaokulu'nda iki ayrı eğitim semineri düzenlendi!

Yaklaşık 2 milyon 995 bin kişinin girdiği YKS sınav sonuçları 27 Temmuz’da açıklanmış, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8 Ağustos’ta sona erecek tercih süresinde bakanlık olarak öğrencilere yapacakları tercihler için 81 ilde 11 bin 181 rehber öğretmen ile danışmanlık hizmeti vereceklerini duyurmuştu. Bakan Tekin’in bu açıklaması tercih yapacak olan öğrencileri ve ailelerini sevindirmişti. Tercih yapmak için liselere giden öğrencilerin bazıları beklemedikleri sürprizle karşılaştılar. Okul idarecileri kendilerine rehberlik hizmeti verecek olan öğretmenlerinin raporlu olduğu bu yüzden başka bir liseye veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurmalarını tavsiye ederek öğrenci ve ailesini okuldan eli boş olarak gönderdi.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİLER

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü liselerden mezun olan öğrencilerin üniversite tercihlerini doğru yapmaları için okul rehber öğretmenleri tercih boyunca görevlendirdi. Okul rehber öğretmenlerinin bazıları öğrencilere hayatlarının önemli döneminde yardımcı olacağına tatili tercih ederek Milli Eğitimi Müdürlüğünün vermiş olduğu göreve gitmemek için rapor aldıkları bilgisine ODAK ulaştı. Tepkilerini dile getiren öğrenci velileri, “8 Ağustos’ta sona erecek olan tercih dönemine kadar görev alması gereken rehber öğretmenlerinin bir çoğunun tatil için gittikleri illerden göndermiş oldukları raporlar ile görevden kaçmalarını kötü niyetli olarak görüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün rapor alan öğretmenler hakkında inceleme başlatmasını bekliyoruz” dedi. Görevlendirildikleri halde özellikle il dışında tatil yaptıkları illerden almış oldukları sağlık raporları ile tercih döneminde öğrencilerin yanında olmayan rehber öğretmenlerinin belirlenerek idari soruşturma başlatması için gözler İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’ye çevrildi. ODAK ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim