OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, yenilenen ve genişleyen araç filoları hakkında şu bilgileri paylaştı: "Trafo değişiminden kırsal alandaki bakım çalışmalarına kadar her türlü coğrafi ve iklim koşulunda hizmet verebilecek donanımlı araçlarımızla, hizmet verdiğimiz beş ilin her bölgesine yüksek kalitede hizmet sunuyoruz."

Yalçın, filoda sepetli araçlardan ticari araçlara, vinçlerden saha araçlarına kadar geniş bir yelpazede, arızalardan sayaç değişimlerine kadar tüm süreçlerde kullanılacak araçların bulunduğunu belirtti.

Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret

AR-GE PROJELERİ İLE GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNE YATIRIM

OEDAŞ, yalnızca araç filosunu genişletmekle kalmayıp, elektrikli araçlardan şebekeye enerji transferi gibi yenilikçi projeler üzerinde de çalışıyor. Yalçın, filodaki iki elektrikli aracı Eskişehir Tepebaşı'ndaki Yaşam Köyü'nde kurdukları demo sahasında batarya depolama ve akıllı şebeke uygulamaları gibi Ar-Ge projeleri için kullandıklarını açıkladı. Aynı zamanda, kısmi deşarj arızalarını tespit eden ve Türkiye’de bir ilk olan Radyo Frekansı ile Kısmi Deşarj Tespiti projesi de filodaki araçlarla gerçekleştiriliyor. OEDAŞ, bu yatırımlarla hem hizmet kalitesini yükseltiyor hem de çevre dostu teknolojilere yönelerek karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN