Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son hava durumu tahminleri şu şekildedir:

Ülkemizin genelinin parçalı ve aynı zamanda çok bulutlu olacağı, aralıklı sağanak ile gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların görüleceği öngörülmektedir. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Van, Hakkari, Siirt, Şırnak, Bitlis, Batman bölgeleri ile Adana, Mersin ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde, Hatay’ın sahil alanlarında yer yer şiddetli olması beklenmektedir. Doğu Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda toz taşımacılığının olacağı tahmin edilmektedir.

Meteorolojiden 14 Il Icin Kuvvetli Yagis Uyarisi Firtina Ve Camur Yagacak 813X420

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey bölgelerde sıcaklığın 3 ila 6 derece düşmesi, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgar, çoğunlukla güneyden hafif, arada orta şiddette esecek; İç Anadolu Bölgesi’nin güneyi ve doğusu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kısımları ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: MGM; İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Van, Hakkari, Siirt, Şırnak, Bitlis, Batman çevreleri ile Adana, Mersin, Diyarbakır’ın kuzey ve Hatay’ın kıyı alanlarında yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenlediğinden, bu duruma karşı dikkatli olunmasını istedi.

TOZ TAŞINIMI: Doğu Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda toz taşınması beklendiğinden, ulaşımda gecikmeler, görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinin azalması ve çamur şeklinde yağıştan dolayı olumsuz durumlara karşı tedbir alınmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

Meteorolojiden 14 Il Icin Kuvvetli Yagis Uyarisi Firtina Ve Camur Yagacak

MARMARA BÖLGESİ

Bölgenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak aralıklı sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü şeklinde sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

EDİRNE 13°C

İSTANBUL 13°C

KIRKLARELİ 12°C

KOCAELİ 17°C

EGE BÖLGESİ

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu olması, yerel aralıklı sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü şeklinde sağanak yağışlarının görülmesi öngörülüyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla’nın çevrelerinde yerel olaraktan güçlü olması beklenmektedir.

A.KARAHİSAR 15°C

DENİZLİ 17°C

İZMİR 19°C

MUĞLA 12°C

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağı bölgede, aralıklı ve yerel olarak sağanak yağmur ve gök gürültülü yağışların yaşanması öngörülüyor. Yağışların ise, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın çevreleriyle Adana ve Mersin’in kuzey kesimleri ve Hatay’ın kıyı bölgelerinde yerel olarak şiddetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz’de toz taşıma olasılığı var.

ADANA 20°C

ANTALYA 17°C

HATAY 19°C

MERSİN 19°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Bölge genelinde parçalı ve aynı zamanda çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Aralıklı ve yerel sağanak yağmur ile gök gürültülü yağışların yaşanacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın, bölgenin güneyi ile doğusunda, güney yönlerinden güçlü (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

ANKARA 18°C

ESKİŞEHİR 17°C

KONYA 17°C

NEVŞEHİR 16°C

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda çok bulutlu bir hava durumunun olacağı, yerel aralıklı sağanak yağmur ve gök gürültülü yağışların yaşanmasının beklendiği bildiriliyor.

Afyon Belediyesi Duyurdu: Kadınlar İçin Yeni Bir Fırsat Sunuluyor Afyon Belediyesi Duyurdu: Kadınlar İçin Yeni Bir Fırsat Sunuluyor

BOLU 16°C

KARABÜK 19°C

SİNOP 17°C

ZONGULDAK 16°C

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakimiyetinin olacağı, aralıklı sağanak yağışların ve gök gürültülü şeklinde sağanak yağışların beklendiği ifade ediliyor. Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, güney yönlerinden güçlü (40-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir.

AMASYA 19°C

ARTVİN 21°C

SAMSUN 18°C

TRABZON 19°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda çok bulutlu bir hava durumu hakim olacak, aralıklı ve yerel sağanak yağmur ile gök gürültülü yağışların yaşanması bekleniyor. Van, Hakkari, Şırnak ve Bitlis’in çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Rüzgarın, bölgenin güneydoğu kesiminde güney yönlerden güçlü (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgedeki güneydoğuda toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

ERZURUM 12°C

KARS 11°C

MALATYA 16°C

VAN 10°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve aynı zamanda çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor ve bölgenin yerel sağanak ile gök gürültülü yağışlarla geçeceği öngörülüyor. Yağışların Batman, Siirt, Adıyaman’ın çevreleri ve Diyarbakır’ın kuzey kısmında yer yer şiddetli olması beklenmektedir. Ayrıca bölgede toz taşınımı yaşanacağı tahmin edilmektedir.

DİYARBAKIR 19°C

GAZİANTEP 18°C

SİİRT 17°C

ŞANLIURFA 20°C

Kaynak: GAMZE KARABULUT