Faruk Duha Erhan, açıklamasında CHP’nin bağımsızlık mücadelesiyle başlayan ve bugünlere kadar devam eden köklü bir tarihe sahip olduğunu belirtti. “Bağımsızlık mücadelesinin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi olan Halk Fırkası, bugün de demokrasi mücadelesine bizlerle devam ediyor” diyen Erhan, parti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı.

101 YILLIK GURUR: CHP’NİN KÖKLÜ TARİHİ

CHP’nin kuruluşuna dair bilgiler veren Erhan, partinin 9 Eylül 1923’te Halk Fırkası adıyla kurulduğunu, sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi adını alarak Türkiye’nin en köklü partisi haline geldiğini belirtti. Bu sürecin yalnızca CHP’nin değil, Türkiye’nin ilerleme tarihi olduğunu vurguladı. “Bu gurur hepimizin” diyerek sözlerine devam eden Erhan, partinin her dönemde halkın yanında yer aldığını ifade etti.

CHP’NİN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DÖNÜŞÜMÜ

Erhan, CHP’nin teknolojik ve sosyal dönüşüme de tanıklık ettiğini belirterek, “Telgrafla iletişim kurulan günlerden bugünkü dijital iletişim çağına kadar her dönüşümde var olduk” dedi. Parti, Türkiye’deki önemli sanayi hamlelerinden demokrasi mücadelelerine kadar birçok önemli olayın içinde yer aldı. Ayrıca, 1980 darbesiyle kapatılan partinin 1990’ların ikinci yarısında yeniden siyasete döndüğünü hatırlattı.

ADALET VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21. yüzyılın ikinci çeyreğine girerken adalet vurgusuyla hareket ettiğini dile getiren Erhan, kimseyi ötekileştirmeden demokrasi mücadelesine devam ettiklerini söyledi. “Cumhuriyet Halk Partisi, tam bağımsız Türkiye için mücadele vermiştir ve bu mücadelesini sürdürecektir” dedi.

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

TÜRKİYE İTTİFAKI VE GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL

Erhan, açıklamasının sonunda Genel Başkan Özgür Özel’in liderliğinde, Türkiye İttifakı ile ülkenin hak ettiği refahı getirme kararlılığında olduklarını belirtti. CHP’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine sahip çıkacaklarını ifade eden Erhan, “Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Kaynak: Ahmet Sarlık