Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunun kapanışında tansiyon bir kez daha yükseldi. Meclisin en yaşlı üyesi Kadir Okyar’ın “birlik ve beraberlik” çağrısıyla başlayan konuşmalar, kısa sürede karşılıklı sert söylemlere dönüştü. Toplantının sonunda söz alan Belediye Başkanı Burcu Köksal, hakkında yapılan ithamlara ve iftiralara sert bir dille yanıt verdi.

Başkan Köksal, özellikle belediye kaynaklarının kullanımına dair yapılan iddialara isyan ederek, "Afyon’un geleceğini düşünmekten, çalışmaktan ben kendi kazandığım parayı yiyemiyorum ya. Hayatım boyunca ben 60 milyonu bir arada görmedim. Bu nedir, hiç durmadan iftira, yeter artık ya" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

RAYİÇ BEDELLER ELİMİZDE MEVCUT

Köksal, konuşması sırasında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mahmut Ekici'ye hitaben “Size söz hakkı vermedim. Daha önce de uyardım. Lütfen dışarıya çıkın” diyerek zabıta müdüründen müdahale istedi. Başkan, söz konusu meclis üyesinin sürekli olarak kamuoyuna yanıltıcı bilgiler verdiğini belirterek, “YÜNTAŞ’ın verdiği üç teklif var. Asliye Hukuk Mahkemesinden, Ticaret Odasından ve gayrimenkul uzmanından alınmış rayiç bedeller elimizde mevcut” dedi.

“BİR LOKMA HARAM BOĞAZIMDAN GEÇMEDİ”

Konuşmasının devamında kişisel mal varlığı ve gelirine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Köksal, “Hayatım boyunca boğazımdan haram lokma geçmedi. Milletvekilliği emekli maaşı alıyorum, bir de Belediye Başkanlığı maaşı. Ayrıca bana hakaret eden trollerden açtığım davalardan kazandığım tazminat var. Ben kazandığım parayı bile yiyemiyorum çalışmaktan” diyerek, kendisine yöneltilen yolsuzluk iddialarını sert bir dille yalanladı.

Belediye yenilenebilir enerji projesi için ne kadar borçlanacak? Belediye yenilenebilir enerji projesi için ne kadar borçlanacak?

“EV KİRADA, OĞLUM KİRADA, ARABAM YOK”

Mal beyanının her yıl düzenli olarak belediye girişine asıldığını hatırlatan Köksal, "Eksik olanı da söyleyeyim, ev sattım. Aldığım değil, sattığım evler var. Evimin biri kirada, oğlum kirada oturuyor. Arkadaşımın arabasına biniyorum. Araba almış diyorlar. Onun evine gidince de 'ev aldı' diyorlar. Bu kadar iftira olur mu?” diyerek meclis üyelerine sitem etti.

“ANNEM MS HASTASI, BİR ANNEYE HAKARET EDİLMEZ”

Oldukça duygusal anlar yaşayan Başkan Köksal, annesi üzerinden yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. MS hastası olan annesinin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Köksal, “Bir anneye saygısızlık edilir mi? Sayın Erdoğan’ın annesine hakaret edildiğinde ilk ben kınadım. Lanet olsun bir anneye kötü söz söyleyene. Anneler kutsaldır” dedi.

“SİYASETİN DE BİR AHLAKI, BİR RACONU OLMALI”

Başkan Köksal, siyasette ailelerin hedef alınmasını da eleştirdi: “Siyasetin bir raconu var. Hesabınız varsa siyaseten hesaplaşın, ama aile üzerinden siyaset yapılmaz. Milletvekilliğim döneminde de önüme getirilen ailevi iddiaları geri çevirdim. Aile kutsaldır.”

Toplantının sonunda meclis üyelerine seslenen Köksal, “Birbirimizin yüzüne bakacağız, yarın makamlar geçer ama insanlık kalır. Siyasetinizi yapın, eleştirilerinizi yapın ama aileleri, hele ki anneleri bu işin içine katmayın” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ