Bir dizi ziyaret ve 16. Gurbetçi Festivali'ne katılmak üzere ata ocağı Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesine gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, festival alanında vatandaşlara seslendi. Afyonkarahisar’a ve Emirdağ’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Göktaş, “Emirdağ’a yeniden geldiğim için çok mutluyum.  Bu sabah ata köyüm Tez’e de gittim, suyundan da içtim. Katmerinden yaptım. Aşuresinden yedim. Gönül isterdi her köyümüzü tek tek ziyaret edeyim, hepinizin çayını içeyim, hepinize sarılayım, büyüklerimin ellerinden öpeyim. Her biriniz kıymetlisiniz” dedi. 

Belçika’nın Fransa’nın dört bir yanından gelen Emirdağ İlçesine gelen Gurbetçilere seslenen Bakan Göktaş, “Bu yıl on altıncısı düzenlenen Emirdağ Gurbetçi Festivali’nde,  sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum.  Bugün sizler kadar benim için de önemli bir gün. Çünkü ben de bu toprakların evladıyım. Sizler gibi gurbetçi bir ailenin evladıyım. Vatan hasretini çok iyi biliyorum. Her sene Temmuz-Ağustos ayını çekmenin ne olduğunu çok iyi biliyorum.  Gurbetçi, ömür boyu evini özleyen bir garip yolcu gibidir. Avrupalı Türkler olmak, orada yabancı, burada gurbetçi ama aslında her ikisinde de öz vatanınız olduğu unutmayın. Burası sizin öz vatanınız. Yaşadığınız ülkeleriniz de sizin vatanınız. Bununla birlikte devletimizin güçlü desteği,  son 20 yılda ülkesinden uzak yaşayan kardeşlerimizin  hayatını kolaylaştırmaya başlamıştır.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gurbetçilerin vatan hasretini çok iyi anlamıştır.  Bizi, Türkiye’deki kardeşlerimizden  hiç ayırmadığını her fırsatta dile getirmiştir. Cumhurbaşkanımızın bütün Türk milletinde tazelediği birlik ruhu, yurt dışındaki yaşam kalitemizi yükseltmiş, özgüvenimizi artırmıştır. Artık yurt dışında gezdiğinizde ‘ben Türküm’ demekten gurur duyuyorsunuz biliyorum. Yurt dışında yaşayan dostlarımız,  ülkemizin en kıymetli temsilcileridir. Her biri, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesine vefalıdır” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN İTİBARI ARTIYOR

Bakan Göktaş, “Biz bu vefayı, 15 Temmuz direnişinde gördüğümüz gibi 6 Şubat depremlerinde de gördük. Uzak ülkelerde olsalar da depremden etkilenen şehirlerimizin ihtiyaçlarıyla çok yakından ilgilendiniz.  Manevi desteğinizin yanı sıra yardımlarda bulundunuz. Allah razı olsun hepinizden. Tırlar dolusu yardım getirdiniz. Bugün depremin 6’ncı ayını yaşıyoruz. 6 ay geçti ama bize onları asla unutmadık unutmayacağız.  Her zaman devletimiz var gücü ile o vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Ve sizler de o yardımlarınızı her geçen gün bizler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak depolarımıza gelen yardımlarınızı vatandaşlarımıza, depremzedelerimize ulaştırdık. Tekrardan sizlere teşekkür ediyorum. 2023 Genel Seçimlerinde de varlığınızı yakından hissettik. Cumhurbaşkanımız önderliğinde  Gurbetçi kardeşlerimize sunduğumuz imkanlar takdir görmüş, oluşan memnuniyet seçim sonuçlarına yansımıştır. Yurt dışında yaşayan Türkler ayrıca,  bulundukları ülkelerden ana vatanlarına baktıklarında,  Türkiye’nin nerelere geldiğini çok yakından görmekte.  Bu anlamda uluslararası arenada ülkemizin artan itibarını açık ve net olarak görebiliyorsunuz” dedi.

“TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ”

Şu an yurt dışında yaşayan 6,5 milyonu aşkın vatandaşın olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, “Her birinin mutluluğu, huzuru  bizi yakından ilgilendiriyor. Vatandaşlarımız kimi zaman yaşadıkları ülkelerde birtakım haksızlıklara uğrayabiliyor.  Maalesef 21. yüzyılda hala, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi gibi konular, Avrupa ülkelerinin gündeminde yer alıyor. Bu konular Batılı ülkelerde yaşayan Müslümanların hayatını zaman zaman zorlaştırıyor. Göç alan ülkelerin ortak hassasiyetiyle  bu sorunların aşılabileceğini, dünyanın daha yaşanabilir bir yer  haline geleceğini düşünüyoruz.   Nitekim göç konusunda biz Türkiye olarak, insan odaklı siyasetimizle  tüm dünyaya örnek olduğumuza inanıyoruz.

Bu ülkede yaşayan herkese,  insanlık onuruna yakışan  bir yaşam sunmaya çalışıyoruz.  Benzer şekilde, Türklerin yurt dışı yaşamının iyileşmesinde ve ayrımcılıkla mücadelede, ev sahibi ülkelerin de sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin gelişim çizgisi şüphesiz Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın da göğsünü kabartıyor. Türkiye’nin artan gücü yurt dışında yaşayan Türkler için attığımız somut adımlara da yansıyor. Örneğin, 2012 yılından itibaren  Avrupalı Türkler,  yaşadıkları ülkelerde, Türkiye’deki seçimler için oy kullanabiliyor. Bu adımla,  uzaklardaki vatandaşlarımızla bağımız korunuyor, kader ortaklığımız devam ediyor. Aynı zamanda “Nerede bir vatandaşımız varsa biz oradayız” diyerek yurt dışındaki aile ataşeliklerimizin sayısını da artırıyoruz” diye konuştu.

OGÜN BAYSAN: HİÇBİR OLUMSUZ TARAFI YOK! OGÜN BAYSAN: HİÇBİR OLUMSUZ TARAFI YOK!

“EVLE İŞ ARASINDA BİR HAYAT SÜRMÜŞLERDİR”

Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak Almanya, Berlin Büyükelçiliğinde,  Düsseldorf, Hamburg, Köln ve Stuttgart  Başkonsolosluklarında ataşeliklerimiz var. Aynı zamanda hem Fransa’da hem Belçika’da aile ataşeliği kurmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemesi ve sorunlarının daha kolay çözülmesi için gerekli tüm rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini sunuyoruz.  Her şeyden önemlisi dünyanın her yerinde yaşayan kardeşlerimiz için  hizmetlerimizi ulaşılabilir hale getiriyor,uzakları yakın ediyoruz. Biz gurbetçilerin aşina olduğu üzere, evlerimiz memleketimiz, ailelerimiz milletimizdir. Ben şuna yürekten inanıyorum ki yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın başarısının sırrı aile ilişkilerimizde saklıdır.  Güçlü birey, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkemiz, ülkemizle sınırlı kalmıyor, dünyanın her yerinde gücümüze güç katıyor. Biz bugün, milli ve manevi değerlerimizle  bütün dünyada çalışkan ve saygın bir Türk kimliği inşa ettik.  Bu başarıya ulaşmamızda aile bağlarımızın etkisi çok büyüktür. Ailelerimizle birlikte, vatan aşkımız da  bize çok yol aldırmıştır.  Hatta ilk gidenler çok iyi hatırlar,  aile büyüklerimiz değerlerimizi korumak adına evle iş arasında bir hayat sürmüşlerdir” dedi.

“EMİRDAĞ’I GİTGİDE DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

Avrupa’nın birçok şehrinde  o değerlerin gücüyle beslenen, özgüveni yüksek bir Türk nesli yetiştiğini söyleyen Bakan Göktaş, “Bugün Emirdağ’ın sokaklarını gezdiğinizde karşılaştığım bütün genç kardeşlerimizde o özgüveni gördüm. Sizler yarınların liderlerisiniz. Kendinize güvenin. Bulunduğunuz ülkelerde söz sahibi olun. Sizler çok başarılısınız ve bu başarınıza gerçekten inanın. Siz bizim için çok kıymetlisiniz. Gurbetçi bir kardeşiniz olarak size şunu söylemek isterim: Emeklerimiz meyvesini veriyor. Biz sabır ve inançla, hep beraber, yürümeye devam edeceğiz. Emirdağ’ı gitgide daha da güzelleştireceğiz. Her geldiğimiz sene burada farklılıklar görmüyor musunuz?” ifadelerini kullandı. >>HBAER: GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

 

#emirdağ #afyonkarahisar #odakgazetesi #gündem #mahinur #özdemir #göktaş #güncel

Editör: TE Bilisim