Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü nedeniyle Sivas’ta sembolik açılışı yapılan kurultayda konuşan Özel, CHP’nin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerine yaklaşıldığını vurguladı. Özel, toplumun geniş kesimlerinin erken seçim talebinde bulunduğunu belirterek, "Asgari ücretli, çiftçi, esnaf ve atanmayan öğretmenler erken seçim istiyor. Bu talepler son derece doğal" dedi.

"GEÇİM OLMAZSA SEÇİM OLUR"

Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimlerinde elde edilen başarıya atıfta bulunarak, bu başarı üzerinden bir erken seçim talebinde bulunulmayacağını ancak geçim sıkıntılarının devam etmesi durumunda seçimlerin kaçınılmaz hale geleceğini söyledi. Özel, "Bu ülkenin emekçisi, esnafı, çiftçisi çözüm bekliyor. Sorunlar çözülmezse bu millet kırmızı kartı göstermesini de bilir" diye konuştu.

"ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ YÜZDE 50'Yİ AŞTI"

Erken seçim beklentisinin toplumda giderek arttığını ifade eden Özel, yapılan anketlerde bu oranın yüzde 50’leri geçtiğini belirtti. Özel, CHP’nin erken seçim hazırlıklarının tamamlandığını ve sandığın gelmesiyle birlikte seçimlere girmeye hazır olduklarını vurguladı.

"ERDOĞAN KENDİNE GÜVENİYORSA KASIM’A KADAR SEÇİME HAZIRIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa gereği son kez aday olabileceğini hatırlatan Özgür Özel, "Eğer Erdoğan 2,5 yılı geçirmeden 'Ben kendime güveniyorum' derse, biz de Kasım ayına kadar erken seçime hazırız" dedi. CHP lideri, Türkiye’nin daha fazla zaman kaybedecek durumu olmadığını, CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olarak iktidara hazır olduğunu belirtti.

AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI AFYON ANDA EKİBİ KARAHİSAR KALESİ KOŞUSUNDA TAM NOT ALDI

"CHP İKTİDARA GELİYOR"

Özel, CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu vurgulayarak, iktidar olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti. Özel, "Gelecek sene kasım ayında yapılacak bir seçimde, CHP iktidara gelecektir. Millet artık CHP’nin iktidarını bekliyor" dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ