İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nın gerçekleştiği gün. Meral Akşener'in bir daha aday olmayacağını açıkladığı bu kurultayda, genel başkanlık için 4 isim yarışıyor. Akşener, genel başkan olarak son kez kürsüye çıkarak partililere veda etti ve şunları söyledi: "Bu kürsüden son kez konuşuyorum çünkü emaneti devretme günü geldi. Bedel ödemeyi gerektiğinde bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim."

1Dbf51D0 047F 11Ef Af9F 7F8505894F40

Genel Başkanlık İçin 4 İsim Yarışıyor

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belirleniyor. 5. olağanüstü kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Kurultayda 1007 delegenin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

2F23D9C0 0478 11Ef 86D7 6Fd079085C70

Adayların İmza Süreci Tamamlandı

Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz için başlattığı imza sürecini tamamladı. Genel başkan adaylarının tamamı gerekli imza sayısına ulaştı. Tüzüğe göre, genel başkanlığa aday olabilmek için her bir adayın, 1302 delegeden en az 66'sının imzasını alması gerekiyor.

Kongre Seyircisiz Gerçekleşti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleşen kongreye seyirci alınmadı. Organizasyon komitesi bu karara ilişkin adaylardan gelen eleştirilere salon kapasitesini işaret ederek yanıt verdi. Dışarıdan müdahale olduğu iddialarına da "İYİ Parti, bugüne kadar hiçbir makam, merci, kurum veya kuruluşun vesayetine veya müdahalesine müsaade etmemiştir, etmez." cevabı verildi.

Adayların Açıklamaları

Genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu NTV yayınında partide kendisini birleştirici güç olarak gördüğünü ifade ederek, "Ben emanetçi olacak karakterde değilim, Sayın Akşener de öyle bir zihniyette değilim." dedi. Koray Aydın ise Sözcü'ye yaptığı açıklamada, seçime tek başına girilmesi kararını eleştirerek "Bu zaferin içinde biz de olacaktık." şeklinde konuştu. Aydın, partiden istifa edenlerle temas halinde olduğunu belirterek genel başkan seçilmesi halinde hepsinin geri döneceğini söyledi.

Meral Akşener'den Veda Konuşması

Yeniden aday olmayan Meral Akşener, genel başkan olarak son kez kürsüye çıkarak bir veda konuşması yaptı. Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle: "Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü geldi. Hayatımın 30 yılını farklı dönemlerde memleketimizin geleceği devletimizin güvenliği için siyaset sahnesinde çalışarak geçirdik. Beni motive eden tek bir şey vardı o da tüm eğitim hayatım boyunca beni parasız yatılı okutan milletimize ve her geçen gün tahrip edilen devletimize karşı vefa borcumu ödemekti."

THY'nin yolcu sayısı 25 milyonun üzerine çıktı THY'nin yolcu sayısı 25 milyonun üzerine çıktı

Kaynak: FATMA SEDA CAN