Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerinin buluştuğu 30. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknoloji Fuarı, 9-12 Nisan tarihleri arasında İzmir'de gerçekleşti.

Doğaltaş sektörünün en prestijli organizasyonları arasında yer alan Marble İzmir Fuarı, bu yıl 30. kez kapılarını açtı. Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden binlerce sektör temsilcisini bir araya getiren fuar, hem ihracat potansiyelini artırma hem de uluslararası iş birliklerini geliştirme açısından büyük önem taşıdı.

İSCEHİSAR'DAN GÜÇLÜ KATILIM

Afyonkarahisar'ın doğaltaş üretiminde öncü ilçesi olan İscehisar, fuarda aktif rol aldı. İlçeden katılan firmalar, modern stantlarıyla dikkat çekerken, bölgenin eşsiz doğal taş çeşitlerini uluslararası arenada tanıtma fırsatı buldu. İscehisarlı firmalar, aynı zamanda sektördeki yeni teknolojileri yerinde inceleyerek üretim süreçlerini geliştirme adına önemli bilgiler edindiler.

Emniyet Müdürü Erol vatandaşları ODAK aracılığı ile uyardı: Eski yerlere güvenmeyin! Emniyet Müdürü Erol vatandaşları ODAK aracılığı ile uyardı: Eski yerlere güvenmeyin!

AFYON BLOK MERMER'E ÇİRKİN SALDIRI

Ancak fuarın ilk gecesi yaşanan bir olay, Afyonkarahisarlı vatandaşların tepkisini çekti. 9 Nisan gecesi, fuar alanındaki Afyon Blok Mermer standında bulunan tanıtım broşürlerine kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Tanıtım materyallerinin zarar görmesi, sadece firmayı değil, tüm Afyonkarahisar halkını üzdü.

“BU, AFYON’A YAPILMIŞ BİR SAYGISIZLIK”

Sosyal medyada da yankı bulan olay, çok sayıda Afyonkarahisarlı tarafından sert bir dille eleştirildi. Vatandaşlar, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar’a büyük bir saygısızlık. Neden böyle bir şey yapılır ki? Bize misafir şehir gelse, biz aynısını yapsak hoşlarına gider mi? Bu yapılanı Afyon’a hakaret olarak görüyoruz” dediler.

Yaşanan bu olumsuzluk, fuarın genel havasını gölgelemedi. 30. Marble İzmir Fuarı, yine sektör açısından verimli geçti. Afyonkarahisar başta olmak üzere birçok şehirden gelen firmalar, ürünlerini ve üretim tekniklerini sergileyerek büyük ilgi gördü.  

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER