Sanatçı Alişan'ın sunumunu yaptığı programda konuşan Emine Erdoğan, koruyucu aile hizmetinin, 12 sene önce başlattıkları devlet koruması altındaki çocukların şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan Gönül Elçileri Projesi'nin temelini oluşturduğunu belirterek, "Bu temelin, gün geçtikçe yurt içi ve yurt dışında hayata geçirilen yeni uygulamalarla güçlendiğini görmek, mutluluk verici" dedi. Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koruyucu ailelik konusundaki destekleyici uygulamalarının önemine dikkati çekerek, Rehber Koruyucu Aile Uygulaması, Koruyucu Aile Akademisi gibi uygulamaların, koruyucu aile olmayı düşünen yeni gönüllüleri teşvik edeceğine ve uygulamayı yaygınlaştıracağına olan inancını dile getirdi.

Gönül (3)

ŞEFKAT DOLU BİR YUVA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, programda yaptığı konuşmada, koruyucu ailelerin, ailesinden uzak düşen çocuklara evini açmaktan öte, sevgi ve şefkat dolu bir yuva, güvenli bir gelecek sunduğunu söyledi. Koruyucu ailelerin, çocukların hayatlarına dokunarak, sağlıklı ve mutlu birer birey olarak yetişmelerini sağladıklarını belirten Göktaş, himayeleriyle "Gönül Elçileri Projesi"ne destek olan Emine Erdoğan'a şükranlarını sundu.Dünyayı güzelleştiren yegane şeyin çocukların tebessümü olduğunu dile getiren Göktaş, çocukların geleceğin teminatı, yarınların umudu olduğunu anlattı.

Gönül (2)

ÇOCUKLARIN ROLÜ ÇOK BÜYÜK

İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ! İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ!

Bakan Göktaş, şöyle devam etti:"Aileyi yuva yapan çocuk sevgisi, çocuk neşesidir. Hepimizin hayatına mucizevi bir ahenk katan çocukların, aile ve toplum yapısını kuvvetlendiren eşsiz bir rolü bulunmaktadır. Bu anlamda, Bakanlık olarak, çocuklarımızın güvenli ve sevgi dolu bir aile ortamında büyümeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Koruyucu ailelerimizin desteğiyle, milletimizin bizlere emaneti olan çocuklarımızı büyük bir özenle yetiştiriyoruz. Tam bu noktada çocukların iyi yetiştirilmesinin, toplumsal kalkınmanın önemli bir kriteri haline geldiğini özellikle vurgulamak isterim. Bu kapsamda koruyucu aile hizmetimiz, Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ile çalışmalarımızın merkezinde yer alıyor"

Gönül (1)

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Koruyucu anne Aylin Bilekli ve korucuyu aile yanında yetişmiş Melih Kubanç'ın da birer konuşma yaptığı programda Emine Erdoğan, koruyucu ailelik çalışmalarıyla ön plana çıkan Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye'nin vali eşlerine plaket takdim etti. Emine Erdoğan, Bakan Göktaş, BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı ShammabintSuhailFaris Al Mazrouei ve plaket alan gönül elçileri ile fotoğraf çektirdi.Programda, Koruyucu Aile Belgesel Filminin tanıtımı ve Oya Kayacık Belgeseli de gösterildi. Belgesel sırasında izleyiciler duygusal anlar yaşadı.Devletin himayesi altındaki 8-12 yaş arası çocuklardan oluşan TRT Mersin Çocuk Korosu'nun da mini bir konser verdiği program, aile fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK