Merhabalar…

Aslında bu köşe işi beni baya sardı.

Neden derseniz yazılmayan görülmeyen veya dile getirilmeyen şeyleri özellikle şehir için yapılması gereken ne varsa ilgililere yetkililere buradan aktarmak ve onların elini kuvvetlendirmek çok hoş bir şey.

Demek ki Basın yol gösterici olmalı dimi?

Ama özünde eleştiri ve merak şart.

Neyse KATİL İSRAİL ile yatıp KATİL İSRAİL ile kalktığımız şu günlerde Avrupa’nın dahası, batının ikiyüzlülüğünü ve nankörlüğünü iyice gördük ve Cumhurbaşkanının söylemlerinde ne kadar haklı olduğunu bir kez daha idrak etme samimiyetinde bulunduk.

Bu operasyonların katil devletin( İSRAİL) sınırlarını genişletme çabası içinde abisi (AMERİKA) hamiyetinde yapılan çalışmalar olduğunu, hedefin İran üzerinden Orta Doğu’ya hakimiyet kurmaya çalışmalarını sanırız bilmeyen kalmadı artık.

BİR BAŞKA KONU

Ekonomik göstergelerin rayına oturması için verilen mücadeleyi görüyoruz. Olumsuzluğun kol gezdiği ve sürekli muhalefetin telaş yaptığı bu alanda gerçekten sabırlı olmak lazım.

Çünkü mevzu sen ben kavgası değil, mesele ülke menfaatlerinin ortak paydaşında vatandaşın mutluluğu olması sanırız yadsınamaz bir gerçek.

İlimizde ise bakıyoruz ki temel gıda ve ihtiyaç malzemelerinde, bir türlü gerçek anlamda fiyatlar konusunda ciddi bir düşüş göremiyoruz.

Her şeyi hükümete ve idarecilere bağlamak da biraz haksızlık oluyor gibi. Baksanıza ev kiralarında, iktidar çok ciddi adımlar atmasına rağmen bir takım çıkar gurupları her şeyde olduğu gibi işin tilkiliğini yine buluyor ve ellerinden geleni yapıyorlar.

Burada naçizane tavsiyem dahası benim görüşüm, denetim mekanizmalarının sıklıkla tekrar edilip gerçek bir kontrolün sağlanması ve ağır yaptırımların yapılması.

İşte o zaman bu çıkar grupları ve simsarcılar mutlaka pes edeceklerdir. Belediyemizin başlattığı İSRAİL mallarını boykot kararı yerinde bir karar.

Tebrik ediyorum özellikle belediyeye ait bazı iştiraklerde bu malzemelerin raflardan kalkması da gerçekten takdire şayan.

Teşekkürler Başkan ZEYBEK…

 

TV3

Yakınlarda şehrimiz yeni bir kanala kavuşacak.

TV3…

Son derece profesyonel bir ekiple işinde uzman ve üstat kıvamındaki iş insanları bir araya gelerek dayanışmanın çok güzel bir örneğini sergilediler.

Ciddi bir sermaye ve ekipmanla çok kısa sürede izleyicilerine merhaba diyecek olan TV3, HD kalitesinde uydudan yayın yapacak bir kurum…

Detayı tam olarak bilmemekle beraber, aldığım duyum muhteşem bir çıkışla şehrin gerçek anlamda ışıldayan bir yüzü ve aynası olacak.

Böylelikle bu alanda tekellik ortadan kalkacak ve rekabet alanında en iyi olan maçı götürecek.

Bu konuda yeni kanalımız kesinlikle birkaç adım önde gözüküyor.

Çünkü başında deneyimli, bu alanda kendini ispatlamış ve herkesin gönlünde taht kuran isimler var.

DEVLET ANA

Kimden bahsettiğimizi sanırım tahmin etmişsinizdir.

Değerli Vali  Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan…

Ben bir kadın olarak sonuna kadar onu destekliyor ve çok seviyorum.

Kadına çocuklara ve eğitime vermiş olduğu hizmetlerin dışında son derece sevecen ve anaç yapısıyla herkesin gönlünde çok kısa sürede yer aldı.

Zor ve meşakkatli bir işi olmasına rağmen;  Valimiz şehir, işi ve vatandaşların mutluluğu için gece gündüz demeden çalışıyor.

Düşünsenize asfalt plentive serim makinesine çıkarak yapılan yol çalışmalarını bizzat yerinde inceliyor.

 Tarlaya girerek kadınlarımızla beraber dertlerine ortak oluyor.

 Üniversitelerde ( AKÜ, AFSÜ güvenlik toplantılarında) maden çalıştaylarında, Afjet güneş enerji santrallerinde ağaçlandırma seferberliklerinde, daha pek çok alanda adım atılmadık yer bırakmıyor.

 O kadar nezaketli ki inanın şehrin hanımları ona artık DEVLET ANA diye sesleniyorlar. Ne büyük bir onur, vatandaşın tam kalbinde yer almak. Düşünsenize kendisini görmeyi çok arzu eden Sülümenli kasabamızda Kezban Akçalı teyzeyi üstelik (96 yaşında) kırmayarak ayağına giden, onun hayır duasını alan böylesine mütevazı bir valiye sahibiz biz.

Zaten en büyük hayranlığım ve iyi ki şehrimize Vali olarak atanmasından memnuniyet duyduğum alanlar ise daha önce görev yaptığı bakanlıktaki aile ve sosyal hizmetler bakan yardımcısı ilgili birimleriyle,kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması, şiddetle mücadele ve kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlaması ve aile eğitim programları, ülkemizde ve yurt dışında ailenin güçlendirilmesi ve eğitim yayın faaliyetlerine ilişkin hizmetlerin koordinasyonunu sağlaması.

Ne diyelim yolu açık hizmetleri muhteşem ve iyi ki DEVLET ANAMIZ.

Neyse dedik ya yazacak çok şey var.

Her zaman ki dileğimiz herkese dair. 

Yine kendinize çok iyi bakın…