Onlarca evin yıkıldığı ve 90 kişinin hayatını kaybettiği Dinar depremi, Dinar halkının hafızasından silinmedi. Bu acı tecrübeden ders çıkaran Dinarlılar, arama-kurtarma eğitimine büyük önem veriyor.

Dinar'da Unutulmayan Acıların Ardından Tedbirler Alınıyor!

Arama-Kurtarma Eğitimi

Bu bağlamda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde DAK 95-Dinar Arama Kurtarma Ekibi'ne yönelik eğitim verildi. 3-8 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenen "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" programında, deprem sonrasında neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Eğitimde, enkaz altından insan kurtarma, ilk yardım teknikleri ve güvenli tahliye yöntemleri gibi hayati konular ele alındı.

1 Ekim 1995 Dinar depremi anma programı düzenlendi 1 Ekim 1995 Dinar depremi anma programı düzenlendi

Geçmişten Ders Almak

1995'teki büyük depremden ders çıkaran Dinar halkı, olası bir depreme karşı daha hazırlıklı olmak için adımlar atıyor. Arama-kurtarma eğitimi, bu hazırlıkların en önemli parçalarından biri olarak görülüyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitimlerin devam edeceğini ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmaların süreceğini belirtti.

Dinar'da Unutulmayan Acıların Ardından Tedbirler Alınıyor!

Toplumun Güvenliği İçin Birlikte Çalışma

Eğitimlere katılan gönüllüler, hem kendi güvenlikleri hem de toplumun güvenliği için büyük bir adım attıklarının farkında. Dinar halkı, geçmişte yaşanan acı olayları tekrar yaşamamak adına, arama-kurtarma konusunda bilinçlenmek ve hazırlıklı olmak gerektiğinin bilincinde. Eğitimler, sadece Dinar ilçesi için değil, tüm Türkiye için örnek teşkil ediyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK