Devlet Tiyatrosu'nun başarılı oyuncularından Sema Çeyrekbaşı, beyne pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. TRT 1'de yayınlanan Kendi Düşen Ağlamaz dizisinin final yapmasının ardından Show TV'de yayınlanan Sandık Kokusu dizisine transfer olan Çeyrekbaşı'nın sağlık durumu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

6696371905089E4Aaa594029

Sema Çeyrekbaşı kimdir?

1951 yılında İzmir'de doğan Sema Çeyrekbaşı, Türkiye'de kadın hareketinin öncülerinden Latife Bekir Çeyrekbaşı'nın torunudur. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda pek çok oyunda rol alan Çeyrekbaşı, 1993-1994 sezonunda kurumda Sanat Yönetmeni olarak da görev yapmıştır.

Afyonkarahisar'daki Okullar Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazır Afyonkarahisar'daki Okullar Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazır

Oyuncu Sema Ceyrekbasi Yogun Bakima Kaldirildi 17526658 7919 M

2007 yılında sahnelenen Inishmaan'ın Sakatı oyunundaki performansıyla 11. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülüne layık görülen Sema Çeyrekbaşı, 2011 yılında Temiz Ev oyunundaki rolüyle 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde ve 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde de yardımcı rolde yılın en iyi kadın oyuncusu seçilmiştir.

Sinemadaki Başarıları

Sema Çeyrekbaşı, tiyatronun yanı sıra Türk sinemasının önemli yapımlarında da yer almıştır. Kuyucaklı Yusuf, Kadının Adı Yok ve Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak gibi filmlerdeki performanslarıyla sinemaseverlerin beğenisini kazanmıştır.

73 yaşındaki usta oyuncunun sağlık durumu ile ilgili gelişmeler merakla bekleniyor. Çeyrekbaşı'nın yakınları ve sevenleri, hastaneden gelecek iyi haberleri umutla beklemekte.

Kaynak: GAMZE KOÇAK