Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38’inci Afyonkarahisar İl Kongresinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar tarihinde ilk, CHP tarihinde 3. Kadın Grup Başkanvekili olmanın haklı gurur ve onurunu yaşadığını söyledi. Köksal, “Bu hepinizin emeği, hepinizin çalışması, hepinizin mücadelesi onun için partililerimize, yol arkadaşlarıma, seçmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. 14 Mayıs ve 28 Mayıs Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok mücadele ettik. Uğraştık, çabaladık, didindik. Kazanacağımıza yürekten inanıyorduk. Bu inançla gecemizi gündüzümüze kattık” dedi. 

Meclis Başkanlığı Krizi! Milletvekilleri Arasında Arbede Çıktı Meclis Başkanlığı Krizi! Milletvekilleri Arasında Arbede Çıktı

PARTİ İÇİ TARTIŞMALARA DÖNDÜ

4 Mayıs ve 28 Mayıs Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanamadıklarını hatırlatan Köksal, “Sonuç istediğimiz gibi çıkmadı. Ama bu üzüntünün akabinde oturup parti olarak iç muhakemesi yapamadık. Biz nerede hata yaptık, nerede eksiklik, nerede fazlaydık, nerede yanlış yapıldı ve bunun muhakemesi yapılmadan parti içi tartışmalara döndü. Değişim adı altında bir grup çıktı birtakım şeyler söyledi hala anlamış değilim. Bu değişim isteyen arkadaşlarımız 4-5-6-7 dönemdir Milletvekili olan partinin karar verici organlarında yer alan parti politikalarını yazan, tüzüğü belirleyen, milletvekillerini, belediye başkanlarını adaylarını yazan hatta ittifak partilerini 39 milletvekili verilsin diye görüşmeye katılan arkadaşlarımızdır” diye konuştu. 

KİRALAR ATEŞ PAHASI DURUMDADIR

“Tam seçim bitti, yanlışlarla ilgili hesap sorulacağı zaman bu arkadaşlar görevlerinden ayrıldıkları için çıkıp değişim diye televizyonlarda boy göstermeye başladı” diyen Milletvekili Köksal, “Şuanda Türkiye’nin gündemi CHP’nin iç meselesi olmamalıdır. Türkiye emekli 7500 TL sefalet maaşı ile geçinmeye meşgul edilmiş durumdadır. Dul ve yetim maaşları 5 bin ve 6 bin TL’nin altındadır. EYT yasası çıktı yarım yamalak çıktı staj ve çıraklık mağdurları yararlanamadı. 5 günde, 2 günde 17 yıl emeklilik beklemek zorunda kalan mağdurlar oluştu. “Taşerona kadro” dediler yarım yamalak bir düzenleme ile bazı taşeron işçiler kadrosuz kaldı. Çiftçi her gün feryat ediyor. 6 TL’ye buğday satıyorum, insaf diyorlar. Bugün kahvehaneye gidiyorsunuz 5 liraya 10 liraya çay içiyorsunuz. 1 kilo buğday 6 liraya satıyorsunuz.” Her şeye yüzde 100’ün zam geldiğini belirten Köksal, “Biliyorum aramızda pancar üreticileri var. Pancar üreticilerini de üzdüler. Mazota yüzde 100’ün üstünde zam. Tohuma zam, ilaca zam, elektriğe zam ama pancara gelince yüzde 25’lik bir fiyat artışı var. Ama bugün pancar üreticileri ürettikleri pancarı sokaklara dökme noktasına geldiler. Neden biliyor musunuz? Polar ortalaması 12 olan bir pancarı tonun 950 liraya satıyorlar. Bugün üniversiteler açıldı çocuklar yurt bulamıyor. Bu iktidar yeterli sayıda devlet yurdu yapmadığı için barınma sorunu çözülemedi. Kiralar ateş pahası durumdadır” ifadelerini kullandı.

TASARRUFUNUZ BATSIN SİZİN 

Okul öncesi eğitimde öğrencilerine verilen yemeğin kaldırılması ve taşımalı eğitimde yaşanan sıkıntıya dikkat çeken Milletvekili Köksal, “Öğrenciye, anaokulu öğrencisine ücretsiz yemek vereceğiz dediler onu da çok gördüler. Sarayın sofrasına bin türlü yemek konulurken, öğrencilerin bir öğün ücretsiz yemeğini kestiler neymiş? Tasarrufmuş. Tasarrufunuz batsın sizin. Tasarruf yapacaksanız sarayın uçağından makam aracından tasarruf yapacaksınız. Yoksulun, garibanın çocuğunun boğazından tasarruf etmeyeceksiniz” dedi. GÖKHAN KOCAASLAN - NURBANU SOY 

Editör: Fadime Özkaran