CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, gerçekleştirdiği mahalle gezisi sırasında resmi plakalı bir aracı durdurarak içerisindeki kişinin kimliğini öğrenmek istedi. Araçta Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın bulunduğunu fark eden Tanal, müftüyü araçtan indirip mahallenin neden kötü durumda olduğunu sordu. Müftü Tolan'ın, yeni yapılan bir camiyi denetlemeye gittiğini söylemesi üzerine ikili arasında ilginç anlar yaşandı. Müftü Tolan, kurum aracına binerek bölgeden ayrılırken, Tanal yaşananları sosyal medya üzerinden paylaştı.

CHP’li vekil tepkilere neden oldu!

İnşaat'ta erkek cesedi bulundu! İnşaat'ta erkek cesedi bulundu!

‘’BU MAKAMA KARŞI SAYGILI OLUNMASI GEREKİYOR’’

Bu olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Diyanet-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi Mehmet Hadi Gündüz, Milletvekili Tanal'ın davranışını nezaketsiz olarak nitelendirerek tepkisini dile getirdi. Gündüz, "Milletvekilimizin il müftümüze karşı sergilediği tavır hoş karşılanacak bir davranış değil. Şanlıurfa gibi büyük bir şehrin il müftüsüne böyle bir muamele yapılması kabul edilemez. Müftümüz, dini bir camiayı temsil ediyor ve bu makama karşı saygılı olunması gerekiyor" dedi.

‘’KÖTÜ LOJMANLARINA ÇÖZÜM BULSUN’’

Gündüz, Mahmut Tanal'ın davranışının tüm Türkiye'de tepkiyle karşılandığını belirterek, milletvekilinin şehrin sorunlarına odaklanması gerektiğini söyledi. "Eğer gerçekten bu şehrin sorunlarıyla ilgili bir derdi varsa, depremde yıkılan camilerimiz ve Kuran kurslarımız için çalışma yapmasını bekleriz. İmam hatip arkadaşlarımızın kötü lojmanlarına çözüm bulsun, biz de kendisini destekleyelim" diye konuştu.

Gündüz, ayrıca Mahmut Tanal'ı sosyal medya aracılığıyla il müftüsünden özür dilemeye davet etti. "Eğer gerçekten bir yanlış anlama olduysa, vekilimizden müftümüzden ve diyanet çalışanlarından özür dilemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ