Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firmanın yetkililerinin, firmalarının büyük bir zarara uğratıldığı gerekçesiyle Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu sonrası başlatılan operasyon, Afyonkarahisar dahil İstanbul, Antalya ve Kocaeli gibi illeri kapsadı.

İNCELEME BAŞLATILDI

AK Parti Afyonkarahisar'da Gruplaşma İddiaları: Taban Rahatsız mı? AK Parti Afyonkarahisar'da Gruplaşma İddiaları: Taban Rahatsız mı?

Şüpheliler, "Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma", "Belgede sahtecilik", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Afyonkarahisar’da yürütülen operasyon sonucunda firmanın eski yöneticileri ve iş yaptığı bazı firmalara yönelik geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

100 MİLYON LİRA ZARAR İDDİASI

Yapılan aramalarda, bazı yöneticilerin odalarında ortam dinleme cihazı ve gizli kameralar ele geçirildi. İlk belirlemelere göre, firmanın 100 milyon liradan fazla zarara uğratıldığı tespit edildi ve bu rakamın daha da artabileceği bildirildi. Afyonkarahisar'da yürütülen soruşturma kapsamında firmanın eski yöneticileri hakkında detaylı inceleme sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları devam ediyor.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN