A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda tarih yazdı. Filenin Sultanları, bronz madalya maçında Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu ve turnuvayı 4. sırada tamamlayarak Türk voleybol tarihinde en iyi olimpiyat derecesine imza attı.

Images (60)

Paris'teki South Paris Arena'da oynanan bronz madalya maçında Brezilya, Türkiye'yi 3-1 yenerek olimpiyat üçüncüsü oldu. Karşılaşmanın setleri 25-21, 27-25, 22-25 ve 25-15'lik skorlarla tamamlandı. Zehra Güneş ve Cansu Özbay’ın sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği maçta, Filenin Sultanları rakibi karşısında sonuna kadar mücadele etti ancak madalyaya uzanamadı.

'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti! 'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti!

Images (61)

Maç Sonuçları:

İlk Set: 25-21 (Brezilya)

İkinci Set: 27-25 (Brezilya)

Üçüncü Set: 22-25 (Türkiye)

Dördüncü Set: 25-15 (Brezilya)

Olimpiyat Yolu: Tarihi Bir Başarı

Filenin Sultanları, C Grubu'nda Hollanda'yı 3-2, Dominik Cumhuriyeti'ni ise 3-1 mağlup ederek dikkat çekici bir performans sergiledi. İtalya'ya 3-0 yenilmesine rağmen grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Çin'i 3-2'lik skorla geçerek yarı finale adını yazdırdı. Ancak yarı finalde İtalya'ya 3-0 yenilen Milliler, final şansını kaybederek bronz madalya maçına çıktı.

Filenin Sultanları, 3. kez katıldığı olimpiyat oyunlarında bu sefer dördüncülükle yetindi ve Türkiye'yi gururlandırarak ülke tarihine geçti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ