Fed’in eylül ayında faiz indirimi durumuna başlayacağı beklentisiyle ons altın 2.470 dolara yükseldi. Altın gram da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kapalıçarşı’da gram altın 2 bin 667 TL’den, çeyrek altın 4 bin 350 TL’den, yarım altın 8 bin 692 TL’den güne başladı. Yarım altının satış fiyatı 8 bin 692 TL’den tam altın da fiyatı da 17 bin 330 TL’den işlem gördü.

Altın fiyatlarının yükselişinde Çin Merkez Bankası’nın etkisi olduğu konuşuluyor. İki ay önce altın alımı işlemini durduran Çin Merkez Bankası’nın tekrar alıma başlaması ve altını desteklemesi durumunda Fed’in faiz indirimleri ile birlikte altın fiyatlarının daha fazla yükselmesi beklentisi oluştu.

“ALTIN FİYATINDA SULAR ISINMAYA BAŞLADI”

Konkordato Başvuruları Hız Kesmeden Devam Ediyor: Afyonkarahisar’dan Kaç Şirket Etkilendi? Konkordato Başvuruları Hız Kesmeden Devam Ediyor: Afyonkarahisar’dan Kaç Şirket Etkilendi?

Altının uzun süredir baskı altında olduğuna dikkat çeken altın ve para piyasının uzman isimlerinden Mehmet Ali Yıldırımtürk, şunları söyledi:

“Ons altının 2.400 doların altına düşmesi çok zor görünüyor. Yeni bir trend başladı. Aşağıda su ısınmaya başlar. Eylül ayında 2 bin 600 doları görmeliyiz. Altın da jeopolitik gerilimleri satın alacak. Eylül ayında gram altın beklentim 3.250 TL, yılsonunda belki 3.500 TL’ye ulaşır” 

Kaynak: FATMA SEDA CAN