Sergi, 25-30 Ekim 2024 tarihleri arasında Ali Çetinkaya Garı'nda sanatseverlerle buluşmayı hedefliyordu. Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Afyonkarahisar Valiliği, TCDD ve Afyonkarahisar Kültür Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilmek üzere hazırlanmıştı.

Serginin açılışı 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 14:00'te yapılacaktı. "Mor-Beyaz" adıyla düzenlenen sergi, Cumhuriyet'in kazanımlarını sanatla buluşturmayı ve Afyonkarahisar’ın kültürel dokusunu yansıtmayı amaçlıyordu. Sergi kapsamında şehirle özdeşleşmiş mor ve beyaz renkler kullanılarak yaratılan eserler, sanatseverlerin beğenisine sunulacaktı.

SANATÇILAR VE GENÇ YETENEKLER BİR ARADA

Çocuklara tam destek! Çocuklara tam destek!

Türkiye’nin farklı bölgelerinden tanınmış sanatçıların yanı sıra, genç yetenekler de sergiye eserleriyle katılım sağlayacaktı. Naile Rengin Oyman, Ülkü Küçükkurt, Gülenay Yalçınkaya gibi isimlerin yanı sıra, genç sanatçılar da sergide yer alarak eserlerini sergileme fırsatı bulacaklardı. TUSAŞ’ta meydana gelen saldırı sonrası alınan kararla, serginin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Editör: Fadime Özkaran