Programa Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Başsavcı Fatih Karabacak ile protokol üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı.

VALİ YİĞİTBAŞI: “ANLAMLI BİR HAFTAYI İDRAK EDİYORUZ”

Programda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Ahilik’in Türk ve İslam tarihindeki önemli yerini vurguladı. Ahi Evran’ın, “Akıl ve ahlakla çalışıp bizi geçen bizdendir” sözünü hatırlatan Vali Yiğitbaşı, “Ahilik, İslam ahlakının ticaret hayatına aktarılması ile ortaya çıkıyor. Milletimizin değerleri tüm dünyaya örnek olmuştur. Kapitalist sistem bireyin diğerini geçmesine dayanırken, bizim ahlakımız ‘Benden öğren, beni geç’ diyor. Bu bakımdan Ahilik Haftası’nı daha da anlamlı buluyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ ARSLAN: “ESNAF ÇOCUĞU OLARAK AHİLİK KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, esnaf bir aileden geldiğini belirterek Ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. Arslan, “Esnafın güvenilirliği, toplumun güvenilirliğidir. Esnaf, şehrin eminidir. Esnaflarımızın işlerini ne kadar iyi yaparsa, toplum o kadar kaliteli hale gelir” dedi. Arslan, Ahilik kültürünün gençlere aktarılmasının önemini vurgularken, Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinde de yer alan birçok kuralın Ahilik teşkilatında kurumsallaştırıldığını belirtti.

MİLLETVEKİLİ YURDUNUSEVEN: “AHLAK, EN GÜVENİLİR LİMANDIR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de Ahilik kültürünün temelinin ahlak olduğunu ifade etti. Yurdunuseven, “Ticaretin en güvenilir limanı ahlaktır, bu sadece ticaret için değil, hayatımızın her alanı için geçerli olmalı. Ahlak varsa iman vardır, iman varsa ahlak vardır. Bu değerlerin çocuklarımıza öğretilmesi büyük bir önem taşıyor” dedi.

Castro Turizm Festivali'nde Tarihi An: 114 Metrelik Lokum! Castro Turizm Festivali'nde Tarihi An: 114 Metrelik Lokum!

Törenin sonunda yılın Ahisi seçilen İsmail Yetişir’e Ahilik kaftanı giydirildi. Ardından geleneksel Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi ve program sona erdi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN